به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این یک پیروزی آشکار برای شرکتهایی چون اپل است که طی یکی دو سال اخیر با رمزگذاری اطلاعات کاربران دسترسی خارجی به آنها را دشوار کردهاند.
یک سال قبل تصمیم برخی سازندگان گوشی از جمله اپل و چند گوشی اندرویدی برای ارتقای امنیت و رمزگذاری اطلاعات با اقدام قانونی دولت آمریکا مواجه شده بود. مقامات دولتی معتقدند که رمزگذاری پیشرفته به سود گروههای تروریستی است که با استفاده از این امکان از دید نهادهای اطلاعاتی ارتباطات خود را پنهان کنند. در مقابل گروههای طرفدار حفظ حریم شخصی معتقدند که اقدام دولت علیه این شرکتها تجاوز به حریم شخصی افراد است.
اپل از iOS8 اقدامات فنی را انجام داد که اطلاعات مربوط به تماسهای کاربران مانند سرویس iMessage صرفا در خود گوشی ذخیره شوند و در حین انتقال هم رمزگذاری شوند به طوری که خود اپل هم به آنها دسترسی نداشته باشد. چنین اقدامی همچنین با این دلیل صورت گرفت که درخواستهای دولتی و حقوقی برای دسترسی به اطلاعات کاربران کاهش یابد چراکه این اطلاعات حتی روی سرویس could اپل هم ذخیره نمیشوند.
جیمز کومی مدیر اف بی آی در آن زمان گفت: این نوع رمزگذاری اطلاعات بر خلاف قانون است و اجازه تحقیق بیشتر درباره جرایم را میگیرد. اف بی آی همچنین خواستار ایجاد راهی توسط شرکتهای موبایل برای دسترسی به اطلاعات کاربران شد اما متخصصان تکنولوژی هشدار دادند هر گونه ایجاد نقص در امنیت سیستمهای موبایل میتواند موجب سواستفاده هکرها شود.
حرکت جدید کاخ سفید یک پیروزی برای طرفداران کاهش مداخلات دولتی در ارتباطات است. ادوارد اسنودن یکی از شاخصترین این افراد است اما در مقابل نهادهای اطلاعاتی را بسیار خشمگین خواهد کرد. روز پنج شنبه یک سناتور آمریکایی در نامهای به دولت، کاخ سفید را به این موضوع متهم کرد که در مورد رمزگذاری تصمیم درستی نگرفته است.
با این حال شرکتهای تکنولوژی به دنبال این هستند که کاخ سفید در این باره بیانیهای صادر کند و به وضوح موضوع کنار کشیدن از این بحث را اعلام کند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
منبع: آی تی ایران
انتهای پیام/