به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمد مهدی قاسمی با بیان اینکه امسال از 24 هزارو 547 هکتار سطح زیر کشت باغ های انار در حدود 250هزار تن انار برداشت می شود ادامه داد : عمده رقم استان ،شامل ارقام رباب پوست قرمز، طعم ملس است که جزء ارقام صادراتی به کشور های آسیای شرقی و آسیای میانه است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در 15 شهرستان استان انار تولید و عمده ارقام انار استان شامل بریت، رباب، شیرین شه وار، فاروق، اتابکی، کدرو و میخوش است که با توجه به خواص درمانی آن، امروزه مورد توجه بسیاری از کشور های دنیا است که با مدیریت صحیح در بخش صادرات می توان تا 45 درصد ازمحصول انار استان را به دیگر کشور ها صادر کرد .
این مقام مسئول افزود: بیشترین انار تولید شده به صورت تازه خوری به کشورهای کره جنوبی، ژاپن، چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
قاسمی تاکید کرد: با توجه به کیفیت بالای انار استان فارس، در زمان برداشت مقدار زیادی از انار تولیدی توسط تجار دیگر استان ها خریداری و با بسته بندی مناسب به دیگر کشورها صادر می شود.
وی با بیان اینکه تنوع آب و هوا و شرایط اقلیمی موجود در استان فارس برای پرورش و تولید انار بسیار مناسب است خاطر نشان کرد: این استان به لحاظ سطح زیرکشت و میزان تولید این محصول توانسته رتبه نخست کشور را بخود اختصاص دهد.
این مقام مسئول تصریح کرد: در سال های اخیر ساخت باغ های فنی انار و توسعه انارکاری در سطح استان به دلیل سودآوری این باغ ها و خشکسالی های چند سال اخیر در استان و هم چنین مقاوم بودن این گونه به کم آبی و تا حدودی مقاوم به شوری آب، مورد استقبال باغداران قرار گرفته است.
وی افزود: توسعه فنی باغ های انار در شهرستان های انارخیز در سال اخیر بیش از 500هکتار است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی، کرم گلوگاه انار را به عنوان مهمترین آفت انار در کشور عنوان کرد و گفت: در استان فارس نیز این آفت تقریباً هر ساله بیش از 30 درصد محصول را آلوده و خسارت زیادی وارد و مشکلات اساسی را در امر تولید و صادرات این محصول به وجود می آورد.
قاسمی انجام مبارزه بیولوژیک و نرعقیمی را از برنامه های مهم در دست اقدام این سازمان به منظور مبارزه بااین آفات بیان کرد و ادامه داد: در حال حاضر استفاده از دستگاه پرچم زدایی انار برای حذف پرچم های داخلی گلوگاه میوه انار که در زمان مناسب موجب از بین رفتن محل تخم ریزی و کاهش قابل توجه خسارت این آفت می شود از دیگر روش ها در جهت کنترل این آفت است که توانسته نتایج بسیار مثبتی را به همراه آورد.
وی استفاده از تله های فرمونی و نوری در محل باغ های انار را از دیگر موارد کنترل آفات کرم گلوگاه عنوان کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس در خصوص فرآوری انار نیز اظهار کرد: استعداد بالقوه انار در زمینه تهیه انواع فرآورده های دارویی، صنعتی و غذایی، سرآمد سایر محصولات باغبانی بوده که این امر مزیت نسبی بالای این محصول را نشان می دهد و در صورت فرآوری انار ارزش افزوده آن سه برابر خواهد شد .
قاسمی با بیان اینکه ارتقای ارزش افزوده حاصل از فرآوری انار یکی از راه های اقتصادی کردن تولید محسوب می شود افزود: در چند سال اخیر در استان دو واحد تولید کنسانتره و رب انار از سوی بخش خصوصی در شهرستان های نی ریز و ارسنجان تأسیس شده که کارخانه فرآوری نارنی (مزرعه سبز) در نی ریز به ظرفیت 2 هزار تن تولید کنسانتره و واحد تولید رب انار صنعتی مروارید ارسنجان با ظرفیت 100 تن انار در روز و ظرفیت سالانه 700 تن رب انار در حال فعالیت هستند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس با بیان این که توجه به پتانسيل بالقوه و بالفعل استان در توليد محصولات باغي، لزوم برنامه ريزي مناسب براي توليد و صادرات اين محصولات را بسيار ضروري دانست و گفت: به دليل مزيت نسبي و قدرت رقابت پذيري مناسب محصول، توسعه ي کشت انار در استان فارس توصيه مي شود، اما پيش از آن توجه به بازاريابي محصول در بازارهاي خارج از کشور و معرفي آن به بازارهاي خارجي مي تواند تضمين کننده ي موفقيت اين توصيه باشد.
انتهای پیام/ ا