به گزارش خبرنگار
سایر حوزه ها گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان برای قهرمانان ورزشی، در میادین ورزشی، دور افتخار زده میشود، اما در این گزارش حوادث تلخی که عزم عمومی جامعه و حضور پرتعدادشان را برانگیخته و بیمارستان محل فوت قهرمان و یا اتفاقات مرتبط به آن را مرور میکنیم.
ییشترین حضور در مراسم تشییع جنازه مربوط به مرحوم تختی، مرحوم نامجو، مرحوم دهداری، مرحوم حجازی، مرحوم آیدین نیکخواه بهرامی، مرحوم قایقران، فوت همسر ناصر محمدخانی و حادثه بیماری عابدزاده بوده است،
۱٫ مرگ غلامرضا تختی: در دی ماه سال ۱۳۴۶، تختی در گذشت و مرگ ناگهانی او باعث ازدحام از «پارک شهر» تا «ابنبابویه» شد. حضور مردم در مراسم ختم او چنان بود که گروههای سیاسی با شعارهای سیاسی وارد معرکه شدند، جنازه تختی در وضعیتی عجیب بعد از اذان مغرب دفن شد، تابوت تختی هر بار به سمت گور میرفت، در ازدحام منحرف میشد و قدیمیها و ریش سپیدها میگفتند که جنازه، به علت دلبستگی به دنیا نمیخواهد زیرخاک برود! حسین فکری در سوگ او در کیهان ورزشی مطلب تندی نوشت و توسط ساواک احضار شد.
۲٫ مرگ محمود نامجو: در بهمن ۱۳۶۸ اولین قهرمان ورزشی ایران در دنیا، در ۷۱ سالگی درگذشت. فوت نامجو که به علت فشار روی ستون مهرهها و اشکال استخوانی صورت گرفته بود، بازتابی زیاد در جامعه ورزش داشت و تلویزیون پوشش زیادی داد. مردم در امجدیه غوغایی به پا کردند و برای اولینبار، امجدیه برای اتفاقی به جز فوتبال، از جمعیت پر شد.
۳٫ مرگ پرویز دهداری: مرحوم دهداری ملقب به استاد اخلاق در آذر ۷۱ درگذشت. اتفاقاتی که طی سالهای ۶۵ و جدایی او از تیمملی در سال ۶۷ رخ داده بود، او را بار دیگر به صدر اخبار فوتبال آورد. حرف درباره او بسیار بود، گروهی به شکلی افراطی حامی او بودند و بسیاری منتقدش اما هنگام مرگ او در بیمارستان دی و تدفینش در قطعه ۲۰ بهشت زهرا، حدود ۵ هزار تماشاگر در بهشت زهرا حاضر شده و در محل جاده قدیم قم و درب قدیم (درب گلدسته) ازدحامی شدید پدید آمد.
۴٫ فوت سیروس قایقران و فرزندش: فوت قایقران در فروردین سال ۱۳۷۱، سیل جمعیت را به استان گیلان، شهر بندرانزلی و محله کلیور کشاند، قایقران کاپیتان تیمملی و اهل رفاقت و صمیمت بود، چنانچه در تشییع جنازهاش بسیاری از فوتبالیستها مثل عابدزاده، از اردوی تیمملی خارج شده و به بندرانزلی رفتند. او، بت انزلی بود. چنانچه از زمان مرگش همه فوتبالیست های بزرگ این شهر را با او مقایسه کردهاند، یکی از وجوه منحصر به فرد مرگ قایقران، همراهی راستین فرزند کوچک او در سفر مرگ بود!
۵٫ سکته عابدزاده: بیمارستان کسری در تهران چنان صحنههایی را هیچگاه به چشم ندیده بود. میدان آرژانتین از سیل حضور مردم توان نفس کشیدن نداشت، عابدزاده از مرگ نجات یافت اما در تمام روزهای حضورش در بیمارستان، میدان آرژانتین، مسیر پایده روی جماعت علاقمندان به فوتبال شده بود.
۶٫ جنایت در خانواده محمدخانی: مرگ همسر ناصر محمدخانی، اولین جنایت از این نوع بود. ماجرای این مرگ باعث شد جامعه ورزشی تکان اساسی بخورد و تا سالها ماجرای این جنایت ورد زبانها بود و سالها بعد که قاتل، اعلام شد، رفتهرفته سروصدای این واقعه تلخ فروکش کرد.
۷٫ فوت آیدین نیکخواه بهرامی: آیدین نیکخواه بهرامی، قهرمان رشته تازه اوج گرفته بسکتبال در ایران بود، صحنه قهرمانی بسکتبال در جامملتها که برای اولینبار رخ داد و منظره بریدن تور از سبد محل برگزاری مسابقات، هنوز در خاطر و چشم مردم بود که ناگهان خبر تصادف و مرگ او در جامعه بسکتبال پچید، فوت آیدین، تکان دهنده بود و دفنش در قطعه نام آوران بهشت زهرا، جای سوزان انداختن در این منطقه نگذاشت.
۸٫ بیماری و مرگ ناصر حجازی: ناصر حجازی، مثل علی پروین، قلیچ خانی، عابدزاده، مهدویکیا، علی کریمی و علی دایی، یکی از اساطیر فوتبال ما بود که به جز ماهیت قهرمانی او، مربیگریش در استقلال و مصاحبه های تندش مثال زدنی بود. بیماری او، اوج گرفتن بیماری، حساسیت مردم در اطراف بیمارستان کسری، صحنه های حضور عابدزاده را به یاد می آورد، مرگ حجازی و تشییع پیکرش خاطره انگیز بود.
۹٫ مرگ هادی نوروزی: نوع مرگ هادی نوروزی، کاپیتان اولی در پرسپولیس، آرامش و بی حاشیه بودنش و داشتن ۲ فرزند کوچک باعث شد مرگش جامعه ورزش را تکان دهد. هادی نوروزی یکی از تابلوهای خاطره انگیز را در تاریخ فوتبال خلق کرد.
انتهای پیام/