به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، سودیر شتی در گفتوگو با «سیانبیسی» بر این نکته تأکید کرد که اقتصاد چین به تدریج رو به کندی میرود و همانطور که آمار و ارقام طی هفتههای گذشته نشان میدهد، چشمانداز رشد چین در سال 2015، به 6.9 درصد نزدیکتر خواهد بود.
شتی با توجه به آماری که دولت چین در اختیار عموم میگذارد و تحقیقات بانک جهانی و تأثیر آنها در عدد 6.9 درصد، تصریح کرد: مانند تمامی کشورها، ما اول کار را با آماری که دولت در اختیارمان گذاشت، شروع کردیم و بعد خودمان آنها را بررسی کردیم.
او ادامه داد: ما از چند منظر این ارقام را بررسی کردیم و به دو نکته دست یافتیم. یکی اینکه چین در حال ایجاد تعادل و تغییر در اقتصادش است و همین موضوع باعث میشود درک دقیق اتفاقات جاری، سختتر شود. دیگر آنکه، چین یک اقتصاد در حال توسعه است؛ آمار و ارقام هر کشوری ممکن است تغییر کند و چین نیز از این موضوع مستثنی نیست.
اقتصاددان ارشد بانک جهانی در رابطه با ابزار و محرکهایی که چین برای کنترل اقتصاد از آنها استفاده کرده، اظهار داشت: دولت چین از بدهیهای کشور آگاه است و در راستای جبران آنها اقداماتی کرده؛ بخشی از رکود اقتصاد که شاهد آن هستیم، بازتاب تلاش مقامات چینی برای از بین بردن بدهیها است.
به گفته شتی، دولت چین در تلاش است تا ثابت کند که امروزه بخش خدمات کشور بزرگتر از بخش صنعت است. این تغییر حدوداً سه سال پیش اتفاق افتاد. از اینجا به بعد دولت باید بخش خدمات را توسعه دهد و نرخ رشد سرمایه انسانی و غیره را افزایش دهد تا اقتصاد را بالا ببرد.
وی ضمن تأکید بر تجمع بدهیها در چین، ادامه داد: خبر خوب این است که دولت به این موضوع پرداخته است و سعی دارد هم از طریق اقداماتی در بخش مالی و هم اقدامات مهمی در دولت محلی آن را حل کند. به نظر من فعالیتهای دولت، دلیل مناسبی برای خوشبینی در اختیار جهان قرار میدهد.
مجری «سیانبیسی» از شتی پرسید اگر فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را در اکتبر، دسامبر یا مارس سال آینده افزایش دهد، چشمانداز رشد اقتصادی بازارهای نوظهور آسیا چه تغییری خواهد کرد؟
سودیر شتی در پاسخ تصریح کرد که ما نیز معتقدیم فدرالرزرو بالأخره نرخ بهره را افزایش میدهد اما نمیدانیم که اکتبر یا دسامبر یا مارس خواهد بود. با این حال فکر میکنیم افزایش نرخ بهره نسبتاً بهآرامی صورت گیرد؛ هرچند مدت زیادی است که انتظار میکشیم و اقتصاد منطقه خود را برای این موضوع آماده کرده است.
مجری «سیانبیسی» خاطرنشان کرد: اگرچه اقتصادهای نوظهور امروزه در شرایط به مراتب بهتری نسبت به چند سال قبل قرار دارند، هنوز شاید فرار سرمایه از بازارهای نوظهور هستیم؛ در واقع یکی از بزرگترین گریزهای سرمایهای که از دهه هشتاد میلادی تا به حال دیدهایم. او از شتی پرسید که با در نظر گرفتن این موضوع بعد از افزایش نرخ بهره چه بلایی بر سر فرار سرمایه از بازارهای نوظهور خواهد آمد؟
به گفته اقتصاددان ارشد بانک جهانی، سؤال مهم همین است اما پیشبینی ما این است که فرار سرمایه ادامه مییابد؛ هرچند به آرامی.
منبع:اقتصاد نیوز
انتهای پیام/