جعفر بای محقق و پژوهشگر آسیبهای اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عنوان کرد: شبکههای ماهوارهای علاوه بر اینکه وقت دانشآموزان را از بین میبرد، باعث عدم تمرکز آنان در انجام تکالیف میشود و وضعیت مناسب مطالعه و رسیدگی به امور درسی آنان را نیز سلب میکند.
وی افزود: تماشای ماهواره نه تنها زمان زیادی را از دانشآموزان میگیرد بلکه باعث ابطال وقت دیگری به منظور بازگو کردن برای دیگران میشود.
بای با اشاره به تفاوتهای فرهنگی ما با بیگانگان اظهار کرد: متاسفانه دانشآموزان بواسطه علاقه افراطی به تماشای شبکههای خاص، استفاده مفیدی از شبکههای متناسب خویش نمیکنند اگر چه تفاوتهای فرهنگی ما با دنیای بیگانه مشخص است و برنامهسازان شبکههای اجتماعی ماهوارهای نیز برنامههای بدون محتوا و مخرب میسازند که این امر فرصت مناسب را برای انجام تحقیق و مطالعه را از دانشآموزان سلب میکند.
این پژوهشگر آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: خانواده نهاد اصلی در جامعه هستند و با نظارت غیر مستقیم و مراقبتهای خاص اولویت برنامهریزی، زمان را برای فرزندان خویش فراهم کنند و به مطالعه و امور درسی فرزندان خود توجه ویژهای داشتهباشند تا در طول سال تحصیلی در پرتو علم و مطالعه استعدادهای خویش را شکوفا کنند.
وی تاکید کرد: همچنین والدین با مدیریت زمان برای فرزندان خویش آنان را به گونهای تربیت کنند که دچار افت تحصیلی و اتلاف زمان نشوند.
بای در پایان به نقش گروه همسالان نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از عوامل مخرب در افت تحصیلی دانشآموزان،گروه همسالان است که میتواند استفاده بهینه را در اتلاف وقت به همراه آورد.
پس نقش والدین در انتخاب دوست برای فرزندان خویش نیز بسیار حائز اهمیت بوده و بطور غیرمستقیم میتوانند آنان را در انتخاب دوست راهنمایی کنند.
انتهای پیام/