به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قضات دیوان عالی کشور زمانی که با اظهار ندامت و پشیمانی مرد جوان رو به رو شدند، با درخواست اعاده دادرسی او موافقت کردند و پرونده برای محاکمه دوباره به شعبه دهم دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.
آغاز ماجرا تیر ماه سال 92 ماموران متوجه فعالیت تبلیغی مردی در شبکه اجتماعی فیسبوک شدند. او با راه اندازی 9 صفحه در فیسبوک، مطالب توهین آمیزی درباره حضرت محمد (ص) و ائمه اطهار (ع) منتشر کرده بود که تیم های امنیتی با تحقیقات در این زمینه موفق شدند این مجرم را شناسایی و دستگیر کنند.
محاکمه متهم پس از بازجویی از مرد جوان و اعترافات او، پرونده برای رسیدگی به شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. در این جلسه اتهام توهین به مقدسات، به متهم تفهیم شد و او به دفاع از خود پرداخت. در ادامه جلسه دادگاه نیز وکیل متهم از موکلش دفاع کرد.
قضات دادگاه پس از رسیدگی به پرونده، دفاعیات متهم و وکیل مدافعش را کافی ندانسته و او را با اکثریت رای به اعدام محکوم کردند. با اعتراض مرد جوان و وکیلش به رای دادگاه، پرونده برای رسیدگی نهایی به دیوان عالی کشور ارسال شد.
قضات شعبه 41 دیوان عالی کشور پس از بررسی رای دادگاه و محتویات پرونده، اعتراض متهم را رد و حکم اعدام را تائید کردند.
رسیدگی دوباره فعال سایبری در حالی که در یک قدمی اجرای حکم قرار داشت، با اظهار پشیمانی از مطالبی که در فضای مجازی منتشر کرده بود، ادعا کرد در این مدت متوجه شده مطالبی که منتشر کرده اشتباه بوده و به اشتباه خود پی برده است.
او همچنین از قضات دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی کرد که قضات پس از بررسی پرونده، با درخواست او با توجه به اظهار ندامتش و تلاش برای جبران گذشته موافقت کردند. در ادامه پرونده به دادگاه کیفری استان تهران بازگشت و این بار در دستور کار قضات شعبه دهم دادگاه کیفری یک قرار گرفت. مرد جوان 26 ماه پس از دستگیری برای دومین بار پای میز محاکمه قرار گرفت و محمدباقر قربان زاده رئیس شعبه دهم کیفری و رضا ملکی و محسن زالی دو قاضی مستشار به پرونده رسیدگی کردند. متهم در جلسه دادگاه با اظهار پشیمانی از نوشته های قبلی خود در فضای مجازی از قضات درخواست گذشت کرد.
تحقیق مذهبی به جای اعدام قضات دادگاه پس از آخرین دفاعیات متهم برای صدور حکم وارد شور شده و در حکمی کم سابقه و با نگاه جرم شناسی فرهنگی متهم را به جای مجازات اعدام به حبس و دو سال کار تحقیقی در حوزه دین و مذهب شناسی و رفع شبهات دینی محکوم کردند.
قضات شعبه دهم دادگاه کیفری استان تهران، «س. ع» را به هفت سال و نیم زندان محکوم کردند. او همچنین طی دو سال برای حذف مجازات اعدام و اثبات ندامت خود، باید 13 جلد کتاب در حوزه دین شناسی، مذهب شناسی و رفع شبهات دینی بخواند. در مرحله دوم باید از هر کتاب 5 تا 10 صفحه خلاصه تهیه کند.
او همچنین در تماس با موسسه «در راه حق» و پژوهشکده امام خمینی (ره) باید پاسخ شبهات خود را بگیرد و پرسش و پاسخ ها را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه کند.
او همچنین باید مقاله ای با موضوع دین یا مذهب شناسی تهیه و برای نوشتن آن به 5 تا 10 کتاب رجوع کند. او باید طی دو سال و هر سه ماه یک بار گزارش تحقیقات خود را به دادگاه ارائه کند تا پس از اثبات پشیمانی اش برای دادگاه و تغییر در رفتارش از مجازات اعدام نجات یابد.
منبع: جام جم انلاین
انتهای پیام/
درود خداوند رحمان به رسول مهربانی و محبت حضرت محمد (ص) و اهل بیت مطهر و بزرگوارشان