ساخت حسگرهای گازهای اسیدی از جمله پروژه‌هایی است که به مرحله ساخت در مقیاس آزمایشگاهی رسیده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمد جواد اشراقی با اشاره به اقدامات پژوهشی خود در پژوهشکده نیمه هادی‌ها، گفت: عمده پروژه‌های ما در این پژوهشکده روی سلول‌های خورشیدی، انواع باتری، ادوات لایه نازک و نیمه هادی از قبیل حسگرهای اپتیکی، حسگرهای مغناطیسی و حسگرهای گازی است.

وی افزود: حسگرهای گازهای اسیدی از جمله پروژه‌هایی است که قادر به آشکارسازی گازهای اسیدی در غلظت‌های سه جز در میلیون با استفاده از روش‌های الکتروشیمیایی هستند.

اشراقی اظهار کرد: استنشاق مقدار کمی از گازهای اسیدی مانند گاز اسید هیدروکلریدریک یا سایر اسیدهای این رده که در صنعت بسیار کاربرد دارند، می‌تواند آسیب جدی به دستگاه تنفسی انسان برساند و در این مرحله است که حسگر گازهای اسیدی می‌تواند وجود این گاز را شناسایی کند.

معاون پژوهشکده نیمه‌هادی‌ها همچنین از برنامه‌های کاری پژوهشکده خبر داد و تصریح کرد: از جمله این برنامه‌ها ارائه سلول‌های خورشیدی مبتنی بر سیلیکون و سلول‌های خورشیدی لایه نازک است که هر دو نوع آن در آزمایشگاه ساخته شده‌اند.

اشراقی با بیان این‌که سلول‌های خورشیدی لایه نازک می‌توانند بر روی مواد انعطاف پذیر ایجاد شوند، گفت: سلول‌های خورشیدی لایه نازک، سلول‌هایی هستند که روی مواد انعطاف‌پذیر ایجاد می‌شوند و در آینده می‌توانند با سیستم ساختمان یکپارچه شوند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.