رئیس هیأت مؤسس پژوهشگاه مدیریت بحران شاخص‌پژوه گفت: در فاجعه منا مسئولان عربستان می‌توانستند مسیرهای دیگری را برای عبور زائران پیش‌بینی کنند اما مسیرهای تردد مردم را منقطع و مسدود کردند.

در حادثه منا «تخلیه اضطراری» از سوی مدیران سعودی صورت نگرفت/ این حادثه یک حرکت از قبل پیش‌بینی شده بودبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛سید مهدی هاشمی با اشاره به فاجعه اسفبار منا در عربستان سعودی گفت: این واقعه نشان‌دهنده عدم وجود ایمنی مورد انتظار حجاج بوده و این نکته‌ای است که همواره مورد پیگیری بوده و هست بالاخص در چنین مراسم و مناسبت‌هایی طبیعی است که باید پیش‌بینی‌های ایمنی صورت گیرد.
 
وی افزود: در این‌گونه موارد طبیعی است که باید پیوست‌های مدیریت بحران، تخلیه اضطراری، تمهیدات مقابله با حوادث در کنار موضوعات مرتبط با پیشگیری که مورد انتظار است پیش‌بینی شود تا جان انسان‌ها که با ارزش‌ترین دارایی هر ملتی است مورد توجه قرار گیرد.
 
رئیس هیأت مؤسس پژوهشگاه شاخص‌پژوه خاطرنشان کرد: متأسفانه این بی‌کفایتی‌ها و ضعف‌های مدیریتی عربستان موجب وقوع چنین حوادث تلخی شد اما آنچه که در این حوادث چه در حادثه سقوط جرثقیل در مکه و چه در حادثه منا وجود دارد درس عبرت گرفتن از این حوادث در مناسبت‌ها و مراسمات بین‌المللی مانند پیاده‌روی اربعین حسینی در کربلاست.
 
این کارشناس مدیریت بحران اظهارداشت: به هرحال درس عبرت گرفتن از این حوادث می‌تواند در موضوعات داخلی نیز وجود داشته باشد و در کشورمان مراقب حفظ امنیت مردم در مراسمات بزرگ مذهبی مانند ماه مبارک رمضان و ماه محرم باشیم چراکه همواره خطر در کمین است و ما باید پیش‌بینی لازم از جمله تخلیه اضطراری جمعیت را داشته باشیم.
 
هاشمی تصریح کرد: متأسفانه در حادثه رمی جمرات منا تخلیه اضطراری صورت نگرفته و باید پیوست مدیریت بحران تمامی اماکن و موقعیت‌هایی که تجمعات عمده‌ای وجود دارند چه در داخل کشور و چه در دیگر کشورها کنترل شود و مسئولان سازمان حج و زیارت در این‌گونه موارد باید پیوست‌های مدیریت بحران را از مسئولان عربستان مطالبه کنند.
 
وی تأکید کرد: اگر نگوییم تعمدی در حادثه منا وجود داشته آنچه که مسلم است ضعف مدیریت مسئولان عربستانی در این قضیه وجود داشته است که این ضعف مدیریت ناشی از ضعف در برنامه‌ریزی و اجرای مراسمات است بنابراین باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد؛ به نظر می‌رسد که این حادثه یک حرکت از قبل پیش‌بینی شده بوده اما فعلاً نمی‌توان قاطعانه فرد یا دستگاهی را متهم کنیم.
 
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان داشت: جرثقیلی که در مکه سقوط کرده آنقدر دارای نقاط ضعف و ایمنی بوده که در آن روز و در آن ساعت خلاف جهت باد سقوط کرده است بنابراین به نظر می‌رسد که عمدی در کار بوده است.
 
رئیس هیأت مؤسس پژوهشگاه شاخص‌پژوه ادامه داد: در فاجعه منا مسئولان عربستان می‌توانستند مسیرهای دیگری را برای عبور زائران پیش‌بینی کنند اما مسیرهای تردد مردم را منقطع و مسدود کردند و بدون برنامه‌ریزی برای کارهای غیرمنطقی مورد استفاده قرار دادند و این نشان می‌دهد که عمدی در کار بوده تا برنامه‌های اصلی را بر هم بزنند و با مردم را با مخاطرات جدی مواجه کنند.
 
هاشمی در پایان یادآور شد: اگر نخواهیم بگوییم که عمدی در کار بوده باید بگوییم سوء تدبیری و سوء مدیریتی در این حادثه به اوج خود رسیده است و از طرف دیگر عدم حداقل پیش‌بینی برای چنین مراسم و مناسبت‌هایی که حتی در موارد بسیار کوچک‌تر از جمله سینماها هم انجام می‌شود در این مراسم وجود نداشته است.


منبع: فارس

انتهای پیام/
برچسب ها: حجاج ، آتش سوزی ، چادر ، آل سعود ، منا ، مصر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار