همیشه برای درمان سرماخوردگی از درمان‌های پزشکی خودداری کرده و به دنبال راه‌های سنتی می‌رویم اما به نظر شما این راه حل‌ها تا چه حد تأثیرگذار هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هرگز تلاش ما برای یافتن راه‌های ساده‌ی حل مشکلات، پایان نمی‌پذیرد؛ برای مثال همیشه برای درمان سرماخوردگی از درمان‌های پزشکی خودداری کرده و به دنبال راه های سنتی و قدیمی مانند گرفتن دوش آب گرم، خوردن سوپ‌، نوشیدن چای داغ و دمنوش ‌های متنوع دیگر هستیم. 

اما به نظر شما این راه حل‌ها تا چه حد صحیح و تأثیرگذار هستند. در این جا می‌خواهیم به شواهدی اشاره کنیم که مهر تأیید یا عدم تأیید بر این ادعاهای قدیمی و سنتی هستند.

تصورهای درست و غلط درباره سرماخوردگی
آب و هوای سرد شما را بیمار می کند
در واقع این تفکر که سرد شدن هوا می تواند باعث سرما خوردگی شود، در ذهن همه‌ی ما وجود دارد. حتی برخی افراد، فصل زمستان را به عنوان فصل سرماخوردگی و آنفلوانزا می شناسند.

اما به گفته‌ی پزشکان، اینکه هوای بیرون از خانه در این فصل چقدر سرد باشد اصلا مهم نیست، زیرا بیشتر سرماخوردگی‌ها در داخل محیط‌های بسته اتفاق می‌افتند، آن هم به این دلیل که در این فصل تجمع افراد در محیط‌های سرپوشیده بیشتر از بیرون است و این احتمال انتقال بیماری را بیشتر خواهد کرد.

بدانید در فصل سرد زیاد ماندن در خانه خوب نیست. بهتر است گاهی با وجود سردی هوا به بیرون از خانه بروید تا ریه هایتان از هوای تازه بهره مند شوند. البته هشدار بزرگترها را نیز جدی بگیرید و بلافاصله بعد از استحمام وارد فضای باز نشوید.

احساس خستگی و بی اشتهایی و کم خوابی در فصل سرما می تواند نشانه‌ی سرماخوردگی و یا ابتلا به آنفلوانزا باشد، اما این یک نشانه قطعی نیست.

عطسه؛ حامل خبر بد
بسیاری از ما فکر می‌کنیم که عطسه پیام آور خبری بد مانند شروع سرماخوردگی است، اما همیشه این چنین نیست.

عطسه می‌تواند ناشی از ورود آلرژن‌ها (مواد آلرژی زا) به بدن نظیر پوسته حیوانات، گرده گیاهان و یا غیره باشد. جالب است بدانید نور شدید آفتاب نیز گاهی منجر به عطسه کردن می‌شود.

گرسنگی و بی اشتهایی یعنی شروع سرماخوردگی
این موضوع تا حدی به حقیقت نزدیک است و معمولا همه‌ی ما وقتی بیمار می‌شویم، اشتهایمان نسبت به غذا کم می‌شود. البته تغییر اشتها در همه‌ی بیماری‌ها مشترک است. حتی گاهی برخی افراد اشتهایشان بیش از پیش افزایش می‌یابد، آن هم به این دلیل است که نمی‌توانند طعم غذاها را به خوبی تشخیص دهند، بنابراین احساس سیری نمی‌کنند.

در هر صورت اگر مبتلا به آنفلوانزا و یا سرماخوردگی هستید، سعی کنید غذاهای سالم مصرف کنید، چه زیاد و چه کم! همچنین مصرف مایعات از قبیل آب را نیز جدی بگیرید تا بدنتان دچار کم آبی نشود که این خود سبب تشدید بیماری می گردد.

تغییر رنگ مخاط بینی
تا مدت ها اغلب مردم و حتی پزشکان بر این باور بودند که مخاط بینی سبز و یا زرد رنگ می تواند یک نشان از سرماخوردگی باشد و معتقد بودند این تغییر رنگ به علت باکتری ایجادکننده عفونت اتفاق می‌افتد.

اما باید بدانید که سرماخوردگی ناشی از یک ویروس به نام "رینوویروس" است نه یک باکتری، پس این تغییر رنگ نشانگر سرماخوردگی نمی‌باشد، بلکه به علت ورود مواد شیمیایی به بدن و یا خوردن غذاهای خاص است. البته گاهی برخی باکتری‌ها در بدن، رنگ های عجیب و غریبی تولید می کنند که تغییر رنگ مخاط بینی به این علت نیز می تواند باشد.

احساس خستگی و کسالت
احساس خستگی و بی اشتهایی و کم خوابی در فصل سرما می تواند نشانه‌ی سرماخوردگی و یا ابتلا به آنفلوانزا باشد، اما این یک نشانه قطعی نیست.

هرگاه چنین احساسی داشتید سعی کنید با خوردن مواد مغذی و سالم، شستن دست ها بعد از انجام کار و عدم استفاده از ظروف و لباس‌های مشترک از خودتان محافظت کنید.

انتهای پیام/


منبع: تبیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار