به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران جوان، ساختمان سازمان ملل متحد درنیویورک امسال هم چون سال های گذشته میزبان روسای جمهور کشورهای مختلف جهان است هر رئیس جمهور می تواند براساس زمان بندی مشخص در پشت تریبون سازمان ملل به سخنرانی بپردازد. سخنرانی هایی که در فاصله زمانی کمتر از چنددقیقه به جهان مخابره می شود .
در طول تاریخ انقلاب اسلامی هم روسای جمهور وقت ایران برای نمایندگان جهان سخنرانی کرده و دیدگاه های ایران را در خصوص موضوعات مختلف منطقه وجهان با صراحت بیان کردند.
حضور روسای جمهور ایران پس از انقلاب اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل و بیان نقطه نظرات کشورمان نه تنها توانسته است زمینه ساز آشنایی ملل مختلف با دیدگاههای ایران شود بلکه گامی بوده در جهت دفع برخی مظالمی که از سوی قدرت های جهانی به کشورمان تحمیل شده است. برای مثال حضور شهید رجایی در مجمع عمومی سازمان ملل و نشان دادن عمیق جنایت های رژیم پهلوی علیه مردم ایران، زمینه ساز توسعه روابط با ایران در سال های پس از انقلاب و دفع برخی تبلیغات علیه جمهوری اسلامی ایران بود.
حضور آیت الله خامنه ای به عنوان رییس جمهور وقت در مجمع عمومی سازمان ملل در بحبوحه جنگ تحمیلی نیز خنثی کننده تبلیغات شدید عراق و غرب در مقصر جلوه دادن ایران در جنگ تحمیلی 8 ساله بود. اقدامی که در کنار به دست گرفتن ابتکار عمل در حوزه دیپلماسی سرانجام صدام و عراق را به عنوان متجاوز به همگان معرفی کرد.
حسن روحانی رئیس جمهور منتخب کشور که در دو سال گذشته با طرح ایده جهان عاری از خشونت و افراط گرایی دراین اجلاس شرکت کرد.
دکتر روحانی در خصوص پرونده صلح آمیز هسته ای ایران در سخنرانی خود درسال های گذشته درسازمان ملل به جهانیان متذکر شد که استفاده از سلاح هسته ای وکشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران نداشته وبا باورهای بنیادین مذهبی واخلاقی ایرانیان همخوانی ندارد.
امسال نیز دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان عازم نیویورک خواهد شد اما مردم انتظاراتی از رئیس جمهور برای متن سخنرانی اش در سازمان ملل متحد دارند.
مردم درپاسخ به سوال خبرنگار که "مطالبه شما از رئیس جمهور در سفر به نیویورک چیست؟" گفتند که باید از شیعه های یمن، سوریه، عراق و از ظلمی که به مردم مسلمان جهان می شود دفاع کنند و نقش آل سعود و همراهیش با صهیونیست در قتل عام مسلمانان را به نماینده کشورها متذکر شوند و از حقوق مسلمانان دفاع کنند، چرا که درجامعه جهانی مظلوم واقع شدند و به جهانیان اعلام کنند که ایران به دنبال صلح و آشتی در کل جهان است .
اما مسئولین نیز مطالبات ودرخواست های از رئیس جمهور برای متن سخنرانی درسازمان ملل دارند.
شیخ الاسلام نماینده مجلس در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان دراین خصوص گفت:رئیس جمهور باید از حقوق ملت ها در تعیین سرنوشت خودشان در سازمان ملل حمایت کند و به جایگاه اسلام دربرقراری صلح ، آزادی وآرامش تاکید ودرراس تمامی موارد مسئله جنایات صهیونیسم را متذکرشود.
نوذرشفیعی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان گفت :رئیس جمهور در سازمان ملل متحد باید به مساله ای که همیشه در سیاست خارجی ایران مورد اهمیت بوده یعنی فلسطین آن هم با توجه به تمامی اتفاقات این روزها در بیت المقدس رخ داده را به جهانیان متذکر شوند.
علی جنتی وزیر ارشاد نیز در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص مطالبه از رئیس جمهور گفت : مسائل منطقهای چون مسائل عراق، یمن و سوریه و ظلمی که به این مردم شده مورد توجه خواهد بود؛ همچنین مسئله اصلی ما که فلسطین است همواره در تمامی سخنرانیهای گذشته رؤسای جمهور محور اصلی بوده و انتظار میرودکه دراین سفر نیز مورد توجه رئیس جمهور قرار گیرد.
امیر سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران که چه مطالبه ای از رئیس جمهور برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل دارید گفت: از رئیس جمهور انتظار می رود بزرگی و حرف حق ملت ایران و انقلاب را با زبانی گویا بیان کنند.
البته نباید فراموش کرد که تا به امروز سازمان ملل متحد که باید حامی ملت های جهان باشد جز در خصوص چند کشور خاص نسبت به بقیه ملت ها واحقاق حقوق آنها نقشی کمرنگ وگاهی بی رنگ داشته است .
چشم های زیادی از مردم جهان به سخنرانی رئیس جمهور ایران درمجمع عمومی سازمان ملل متحد دوخته شده، سخنرانی که حرف های دل بسیاری ازملت های جهان اما از تریبون سازمان ملل متحد است .
انتهای پیام/