مهراب فرجی گفت: این طرح با هدف افزایش تولید گوشت قرمز علیرغم کاهش جمعیت دام مولد، کاهش فشار بر مراتع و منابع علوفه ای، حفظ اشتغال مولد و افزایش سودآوری در حرفه پرورش گوسفند اجرا می شود.
وی افزود: امسال 3 هزار رأس دام مولد در سطح استان طی 2 مرحله تحت پوشش این برنامه قرار می گیرند که مرحله اول آن از تیرماه امسال شروع و تا پایان شهریور ادامه یافت.
فرجی اضافه کرد: در این مرحله یک هزار و 800 رأس گوسفند داشتی تحت پوشش ثبت مشخصات همزمان سازی فحلی و تلقیح مصنوعی با مایع ژنتیکی گوسفند پربازده خارجی قرار گرفتند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: مرحله دوم اجرای طرح هم از آذرماه شروع می شود.
فرجی ادامه داد: این طرح در سطح 7 شهرستان چهارمحال و بختیاری اجرا شده که به ترتیب میزان فعالیت، شهرستان اردل (3 گله)، شهرکرد (2 گله)، سامان (2 گله)، بروجن (یک گله)، کیار (یک گله)، بن (یک گله) و کوهرنگ (یک گله) می باشد.
وی افزود: در سطح 2 شهرستان فارسان و لردگان امکانات اجرای طرح فراهم نشده است.
فرجی خاطر نشان کرد: در اجرای این طرح به ازای هر رأس گوسفند، بالغ بر یک میلیون و پانصد هزار ریال از محل اعتبارات دولتی به صورت بلاعوض هزینه می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اجرای این طرح، امسال در سطح گله های دامداران به صورت تجاری آغاز شده یادآور شد: چهارمحال و بختیاری جزء استان های پیشرو در اجرای این برنامه و تولید ترکیب جدید ژنتیکی است.
به گفته وی؛ به وسیله چند قلوزایی و افزایش کل وزن بره شیرگیری شده به ازای هر رأس میش (گوسفند) مولد، افزایش تولید گوشت قرمز رخ می دهد.
انتهای پیام/ز