یه باور غلطی که رایج شد این که ما الان با کمبود پسر مواجهیم یا اینکه چون دختر ازدواج نمی‌کنن تو یک مقطع سنی با کمبود پسر مواجه‌ایم.

152 هزار مجرد بالای 50 سال
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛یه باور غلطی که رایج شد این که ما الان با کمبود پسر مواجهیم یا اینکه چون دختر ازدواج نمی‌کنن تو یک مقطع سنی با کمبود پسر مواجه‌ایم.

این در حالی‌ است که اگر به تمام سرشماری‌ها نگاه کنیم متوجه می‌شویم که تعداد مردان سرشماری شده از زنان بیشتر است! اما چرا وقتی تعداد دختران در معرض ازدواج را با تعداد پسران ازدواج نکرده مقایسه می‌کنیم می‌بینیم تعداد دختران بیشتر از پسر است؟

محزون مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور در این رابطه گفت: میانگین سن ازدواج در سال‌های اخیر در حال افزایش بوده تا جایی که میانگین سن ازدواج برای مردان 28 سال و زنان 23/5 سال رسیده است اما نکته قابل تامل مربوط به ویژگی هرم سنی جمعیت کشور است که یک هرم سنی متقارن بوده ولی این تقارن در زمینه ازدواج وجود ندارد.

وی تاکید کرد: طبق سن عرفی که از پایگاه جمعیتی ثبت احوال به دست آمد مردان در سن 20 تا 24 سال و زنان بین سن 15 تا 29 سال ازدواجشان را به ثبت می‌رساند و این تفاوت و عدم تقارن سبب شده که تا قبل از سال 90 تعداد دختران در سن ازدواج بیشتر از تعداد پسران باشد.

 محزون بیان داشت: به تدریج  در سال‌های بین 89 تا 94 این هرم به تعادل رسید و از این به بعد روند سنی ازدواج معکوس می‌شود به این ترتیب که تعداد مردان در سن ازدواج بیشتر تعداد زنان می‌شود.

حالا آمارهای رسمی که راوی آب رفتن ازدواج‌ها و ری کردن طلاق‌ها است چیز دیگری را نشان می دهد.

معاون برنامه‌ ریزی، مدیریت و توسعه منابع انسانی در این باره گفت:‌ در 6 ماه اول نخست سال جاری 349 هزارو 114 واقعه ازدواج ثبت شده که این آمار نشان دهنده آن است که در هر شبانه روز حدود 80 واقعه ازدواج به ثبت رسیده است.

طریقت با اشاره به آمار طلاق در 6 ماه اول سال جاری گفت: در این مدت 79 هزار و 806 واقعه طلاق روی داده است که در هرشبانه روز 436 مورد و در هر ساعت 18 واقعه طلاق به ثبت رسیده است.

وی با اشاره  به اینکه میانگین سن طلاق مردان 35 سال و زنان 30 سال بوده است، بیان کرد: 14 درصد از طلاق ها در سال اول و 48 درصد در 5  سال اول زندگی مشترک روی می دهد و به طور متوسط از هر 4/4 دهم ازدواج یک مورد به طلاق می انجامد که به طور متوسط افراد طلاق گرفته 8/1 سال با هم زندگی مشترک داشته اند و کل طلاق ها 8/7 درصد افزایش داشته است.

طبق پیش ‌بینی‌ها باید شاهد موج دوم جمعیتی بر  اثر ازدواج و فرزند آوری متولدین دهه 60 می‌بودیم اما امروز شاهد خلاف این پیش‌بینی‌ها هستیم.

مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور درباره روند نزولی جمعیت در دههای اخیر تصریح کرد: هرم سنی جمعیتی کشور در دهه 60 به گونه‌ای شد که انتظار می‌رفت فرزندان آنان موج دوم جمعیتی را به وجود بیاورند اما این امر هرگز محقق نشد.

محزون گفت: نرخ باروری در دهه 60 عددی بین 6 تا 7 فرزند بود این رقم به دلیل سیاست های جمعیتی که در آن زمان اتخاذ شده بود به سمتی پیش رفت که سیاست گذار تا سال 90بتواند این نرخ باروری را  به متوسط 4 فرزند برساند اما این هدف ابتدای دهه 70 محقق شده بود که در حال حاضر کمتر از 2 فرزند جایگزین پدر و مادر می‌شود وقتی که 1 یا 2 فرزند جایگزین شوند دیگر آن انتظاری که می‌رفت محقق نشد.

البته این آمارو ارقام ازدواج نکته قابل تامل دیگری را هم گوشزد می‌کند وجود 152 هزار مجرد قطعی بالای 50 سال سن در کشور!

مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: بر اساس آمارهای پایگاه اطلاعات جمعیت در حال حاضر 152 هزار نفر مجرد قطعی بالای 50 سال سن در کشور زندگی می‌کند.

علی اکبر محزون مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور در گفت‌وگو با خبرنگار رفاهی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: طبق آمارهای رسمی کشور در حال حاضر 152 هزار مجرد قطعی بالای 50 سال در کشور وجود دارد از این بین 62 هزار نفر مرد و 90 هزار نفر زن هستند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر 11 میلیون 240 هزار نفر در سن ازدواج قرار دارند اما ازدواج نکرده‌اند.

محزون تاکید کرد:‌ از این تعداد پنج میلیون 570 هزار مرد و پنج میلیون 670 هزار زن در سن ازدواج قرار دارند که هرگز ازدواج نکرده‌اند.

مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور به آمار افرادی که از سن متعارف ازدواج عبور کرده اما هرگز ازدواج نکرده‌اند اشاره کرد و گفت: تعداد این دسته از افراد یک میلیون 300 هزار نفر است که 320 هزار نفر آنان مردان و 980 هزار نفر آنان را زنان تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/
برچسب ها: مجرد ، پسر ، دختر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۰۷ مهر ۱۳۹۷
این باور درست نیست من که قبول ندارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۳۰ دی ۱۳۹۶
واقعا جای تاسفه
Iran (Islamic Republic of)
نسترن
۱۵:۰۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۶
من یه دختر خیلی پولدار هستم پدرم سرهنگه و شرایط تحصیل فالی دارم رشته ی تجربی و قرار پزشک بشم اما عاشق یه پسرافغانی شدم شرایط مالی خوبی نداره شناسنامه نداره مدرومادر نداره ولی من عاشقشم همه جی رو فراهم میکنم اما پدرم اجازه ازدواج نمیده ما میخاییم فرار کنیم افغانستان
Iran (Islamic Republic of)
علی نوری
۲۲:۱۴ ۱۵ دی ۱۳۹۷
قبل از ازدواج به ی دکتر فوق تخصص رونشناس مراجه کن
آخرین اخبار