به گزارش خبرنگار
باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان آکادمی دانشگاه کوئینزلند در طی یک بررسی جریان آشغالهای پلاستیکی شناور در دریا را بررسی و آن را با زیستگاههای معروف لاکپشتهای دریایی و تعداد تلفات اینگونه جانوری که در اثر خوردن این زبالهها جانشان را ازدستدادهاند، مقایسه کردند. سپس تخمین زدند که احتمالاً چه تعداد لاکپشت در اثر خوردن زبالههای کنار ساحل یا آنهایی که به دریا ریخته شدهاند، خواهند مرد.
پلاستیک از طریق سوراخ کردن معده یا مسدود کردن روده باعث مرگ لاکپشتها خواهند شد. به گفته قمر شویل در مجله «زیستشناسی تغییرات جهانی» (Global Change Biology) حدود 52 درصد از لاکپشتهای دریایی پلاستیک خوردهاند. پیشبینی میشود که تا سال 2050 99 درصد از پرندگان دریایی سراسر دنیا آشغال پلاستیکی خورده باشند. درواقع بیش از 90 درصد مرغان دریایی که جسدشان در سواحل دریای شمال یافت شد، پلاستیک خورده بودند.
در حال حاضر لاکپشت زیتونیرنگ بیش از بقیه در معرض خطر قرار دارد؛ زیرا منبع تغذیه وی ستارههای دریایی ساکن در آبهای آزادند یعنی جایی که زبالههای دریایی در سطحی وسیع در ان جا جمع شدهاند. طبق برآورد دانشمندان در فوریه 2015، سالانه بیش از 12 میلیون تُن زباله پلاستیکی به اقیانوسها میریزد و تاکنون نیز بیش از 5 تریلیون تکه پلاستیک با وزن تقریبی 269000 تُن در اقیانوسهای سراسر دنیا وجود دارد.
انتهای پیام/