به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تهران دو سالی است که مدام غافلگیر میشود. یک بار از سیل و یک بار از طوفان. هر بار این زنگ خطر برای تهراننشینان به صدا درمیآید که خدمات دولتی برای پیشگیری از بحران، اگر صفر نباشد نزدیک به صفر است و باید کاری برای آن کرد. بعد از طوفانی که سال قبل تهران را درنوردید، طوفان شدیدتری در تهران رخ داد که مهمترین خدمات دولتی در وقوع بحران را محک زد.
مهمترین اتفاقی که در طوفان چند وقت قبل تهران موردتوجه قرار گرفت، مسئله پیشبینی بروز چنین اتفاقی بود. تا ماهها صحبت از آن بود که هواشناسی امکان پیشبینی چنین اتفاقی را داشته است یا خیر. فارغ از مثبت یا منفی بودن این سوال، نتیجهای که این اتفاق برای مدیریت بحران داشت، فاجعه را گوشزد میکرد؛ فاجعهای که در صورت آمدن زلزله پیشبینی شده در تهران که سالهاست صدای آن به گوش میرسد، خسارتهای بیشتری را در پی خواهد داشت.
در همان زمان نیز، بسیاری از کارشناسان به لزوم استفاده از تجریباتی که برای تهران طی طوفان اخیر روی داد، تاکید کرده بودند. در چنین شرایطی، به نظر میرسد که غافلگیری تهران هنوز هم ادامه دارد. یک باران پاییزی حالا به تایید ناصر چرخساز ،رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، سبب کشته شدن 10 نفر و مفقود شدن برخی دیگر شده است. در چنین اتفاقی که به اذعان کارشناسان باید آن را عجیب خواند، این سوال دوباره به میان میآید که «چرا خدمات عمومی- دولتی در ایران اینچنین کمکیفیت است؟»
هرچند که مسئلهای که چرخساز به آن اشاره کرده، تنها مختص تهران نیست، چرا که 10 استان دیگر هم متاثر از باران شب اخیر، متحمل خسارتهایی شدهاند. چرخساز در این رابطه عنوان کرده است: استانهای آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، زنجان، سمنان، گلستان، هرمزگان، مازندران، البرز، و تهران تحت تأثیر بارشهای چند روز اخیر دچار آب گرفتگی و سیل شده بودند که تحت پوشش امدادرسانی قرار گرفتند.
برخلاف اتفاق چند ماه قبل که تنها تهران را دربرگرفته بود، سیل اخیر سبب ایجاد خسارتهایی در اطراف تهران از جمله پاکدشت شده است. بر اساس آنچه خبرآنلاین گزارش کرده است، شب گذشته در جادههای خارج از شهر جنوب تهران، سیل جاری شد و خودروهای زیادی به دلیل آبگرفتگی جاده، در راه ماندند. بر اساس اطلاعات این گزارش، سیل کسانی که از تهران به سمت پاکدشت در حال حرکت بودند را زمینگیر کرد.
اتفاق اخیر چیزی را که بیشتر از قبل تایید میکند، ناکارآمدی دولت در ارائه خدمات مناسب در زمان بحران است. یعنی نه توان پیشگویی برخی بحرانها همچون طوفان اخیر را دارد و نه این امکان را دارد که بعد از وقوع بحران، خدماترسانی کند. اینکه برای یک باران پاییزی، 10 نفر کشته شوند، اتفاقی تاملبرانگیز است که باید فکری برای آن کرد.
پیش از این نیز علی مزیکی، عضو هیات علمی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی در همین رابطه عنوان کرده بود که « پیچیدگیهای بسیاری در ارائه کالاها و خدمات توسط دولتها وجود دارد و در اکثر اوقات مساله این است که اجزای ادارهکننده یک نظام تا چه حد و با چه هدف و شکلی باید در امور افراد آن نظام دخالت کنند.» در حقیقت آنچه که بسیاری از کارشناسان را به فکر واداشته، نحوه رویارویی دولت با بحران است که زندگی شهرهای بزرگ از جمله تهران را با خطرات بسیاری روبرو میکند.
منبع:صدای اقتصاد
انتهای پیام/