امروزه دایره لغات شاعران گسترده شده است اما روح شاعرانگی در کلمات آن‌ها وجود ندارد.

عبدالجبار کاکایی، شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به نبود وضعیت راضی‌کننده در شعر امروز اظهار کرد: شعر امروز هنوز فرآورده‌های قطعی خود را به جامعه عرضه نکرده است در دهه 60 دفتر شعرهایی منتشر شد که در تاریخ ادبیات ایران ماندگار شدند اما این مسئله در شعر امروز ایران رخ نداده است.

وی افزود: در دوره کنونی، شعر بیشتر تجربه‌های متفاوت شعری دیده می‌شود که هنوز شکل کلی پیدا نکرده است و اشتغال به لفظ و کلام در شعر امروز بیش از محتوا وجود دارد. شاعران بیش از آنکه درگیر چه گفتن باشند به چگونگی گفتن می‌پردازند.

این شاعر ادامه داد: هم اکنون مخاطب شعر در جامعه کاهش پیدا کرده است و مردم هنوز به تجربه‌های جدید شعری زیاد عادت نکرده‌اند.

کاکایی در خصوص کلمات عامیانه‌ای که در شعر امروز به کار می‌رود و نبود کلمات شاعرانه در شعر بیان کرد: نبود کلمات شاعرانه در شعر تنها به زمان حال حاضر محدود نمی‌شود بلکه این مسئله در ادبیات پیش وپس از مشروطه به نوعی توسط روزنامه‌ها تغییر کرد.

ورود هر کلمه‌ای به شعر ایرادی ندارد به شرط آنکه روح شاعرانگی در آن دمیده شود به عنوان مثال فروغ فرخزاد در شعر خود هر کلمه‌ای را به کار می‌برد و روح شاعرانگی را در کلمات خود می‌دهد.

وی تصریح کرد: امروزه دایره لغات شاعران روزبه روز گسترده‌تر می‌شود و از کلمات بیشتری در سعر خود بهره می‌برند اما روح شاعرانگی در کلمات آن‌ها دمیده نمی‌شود.

این شاعر با اشاره به بی‌توجهی ناشران به میزان توانایی شاعر اظهار داشت: امروزه بازار نشر اقتصادی شده است و بسیاری از زمینه‌های چاپ کتاب شعر فراهم نیست. امروزه کسانی که توانایی مالی دارند. به چاپ کتاب اقدام می‌کنند و چاپ کتاب به نوعی به یک رزومه شخصی تبدیل شده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار