یک روان‌شناسی کودک و نوجوان گفت: نافرمانی، بی‌نظمی، تحرک و هیجان زیاد، زیاد حرف زدن و غر زدن، لج‌بازی، نگرانی و ناآرامی از نشانه‌های کودکان بیش‌فعال است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،دکتر جعفری در خصوص شناخت کودکان پرتحرک و بیش‌فعال گفت: کودکان امروز در مقایسه با کودکان قدیم، ارتباط کم‌تری با محیط اطراف و کودکان هم‌سن خود دارند و بیش‌تر با تلویزیون و بازی‌های کامپیوتری سرگرم هستند؛ در نتیجه مغز آن‌ها مملو از هیجانات است و نباید پرتحرکی و هیجانات آن‌ها را بیش‌فعالی دانست.

دکتر جعفری افزود: پرتحرکی به معنای بیش‌فعالی، یک رفتار عمدی از طرف کودک نیست؛ بلکه یک اختلال است

وی ادامه داد: اگر ما می‌گوییم کودک بیش‌فعال نافرمانی می‌کند، باید سن او را در نظر بگیریم و توقع یک کودک 7 ساله را از یک کودک 2 ساله نداشته باشیم.

دکتر جعفری سن سه‌سالگی را بهترین زمان برای تشخیص و شروع درمان بیش‌فعالی دانست و گفت: گاهی در بعضی خانه‌ها هیچ نظمی وجود ندارد و والدین از کودکان خود توقع نظم دارند و به اشتباه بی‌نظم بودن کودک خود را بیش‌فعالی می‌دانند

دکتر جعفری با بیان این‌که مادران کودکان بیش‌فعال نیاز به انرژی مضاعف دارند، گفت: مسئولیت دادن به کودکان بیش‌فعال و برنامه‌ریزی برای آن‌ها می‌تواند یکی از راه‌های کمک به آن‌ها باشد.

وی افزود: کودکان ما اگر امروز بتوانند از عهده‌ی مسئولیت‌های کوچک برآیند، فردا هم می‌توانند از عهده‌ی زندگی برآیند.

وی گفت: وقتی یک کودک متوجه شد که پدر و مادر در قبال همه‌ی کارها مسئول نیستند، متوقع تربیت نخواهد شد و متوجه می‌شود که زندگی به دست همه‌ی اعضای خانواده ساخته می‌شود.

دکتر جعفری افزود: در تربیت کودکان باید حد و حدود را مشخص کرد؛ تنبیه و تشویق کردن را فراموش نکنیم و حتما به کار ببریم و تشویق به خصوص تشویق‌های کلامی را زیاد در تربیت فرزندان استفاده کنیم.

دکتر جعفری با بیان این موضوع که شخصیت کودکان خود را از بین نبرید، گفت:بیش‌فعال بودن کودکان را به روی آن‌ها نیاورید و در جمع بیش‌فعال بودن او را مطرح نکنید و از همان کودکی برای شخصیت و وجود کودکان خود ارزش قائل شوید.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.