معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان این که عقل و خلاقیت در ساختار اقتصادی ما جایگاهی ندارد، گفت: تا زمانی که با مغزهایمان برای کشور پول‌سازی نکنیم، کسی ما را تحویل نمی‌گیرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سورنا ستاری روز دوشنبه در جلسه هم‌اندیشی با رؤسای دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری استان، بنیاد نخبگان استان و حوزه‌های علمیه خراسان رضوی که در محل استانداری برگزار شد، همچنین با بیان این که مشکلات ما با تجاری‌ شدن دانش حل خواهد شد، افزود: البته باید توجه داشت برای بهره‌مندی از اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم. در فرهنگ فعلی ما، درآمدمان متکی به سیستم نفتی بوده و جوانان اشتغال را معادل استخدام در نظر می‌گیرند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور تصریح کرد: نخبه کسی است که بتواند اشتغال ایجاد کند. متاسفانه ما در جهت توانمندسازی جوانان و نخبگان در این مسیر حرکت درستی نداشته‌ایم. نخبه کسی نیست که بخواهد با چنین القابی چیزی از این مملکت بکند بلکه کسی است که بتواند در تولید دانش نقش داشته باشد.

ستاری با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در توسعه علمی کشور اظهار کرد: وقتی که ما نفت را سرمایه خود می‌دانیم و هنگامی که می‌خواهیم ایران را معرفی کنیم، آن را کشوری که دارای بیشترین ذخیره هیدروکربن در دنیاست، می‌شناسانیم، مطئمنا ضرر خواهیم کرد. هیچ گاه توصیفات ما از ایران با این مسائل همراه نیست که در حال حاضر 33 میلیون نفر از جمعیت ما بین 20 تا 40 سال هستند.

وی اضافه کرد: هنگامی که نیروی انسانی به عنوان سرمایه در نظر گرفته نشود، ضرر کردن طبیعی است. متاسفانه در ساختار اقتصادی ما جایگاهی برای عقل، خلاقیت و... دیده نشده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان این که امروز شکل سرمایه هم عوض شده است، گفت: امروز صنایع برتر دنیا صنایعی مانند مایکروسافت و فیس‌بوک هستند که حتی شکل فیزیکی هم ندارند. امروز ارزش یک صنعت به میزان زمین، سوله و ماشین‌آلات آن نیست.

ستاری با اشاره به توسعه ارتباطات در جهان امروز، آن را عاملی موثر در نفوذ علم توصیف کرد و یادآور شد: امروز دیگر لازم نیست برای گردشگری هتل‌سازی شود. امروز با یک برنامه کامپیوتری می‌توان این نیاز را برطرف کرد. بسیاری از شرکت‌های پردرآمد در فضای مجازی ایجاد می‌شوند و این اقتصاد جدید توسط افرادی با کمتر از 40 سال اداره می‌شود.

وی تاکید کرد: باید چنین شرکت‌هایی در فضای دانشگاهی ایجاد شوند و به همین منظور ما تا پنج درصد جایزه تجاری‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان را به دانشگاه‌ها می‌دهیم و دانشگاه می‌تواند سهامدار آن شرکت باشد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: اصولا دانشگاهی شدن شرکت‌ها موجب افزایش تعامل جامعه و دانشگاه می‌شود و این در رفع نیازهای جامعه موثر خواهد بود. در جامعه ما باید نگرش به دانشگاه عوض شود. مطمئنا نفت و گاز آینده کشور نیست و در دنیا تاریخ مصرف شرکت‌های بزرگ نفتی و گازی گذشته است.

ستاری با تاکید بر این که در دنیای امروز صنایع نرم از ارزش بالایی برخوردار هستند، ادامه داد: امروز دانش منشا ثروت است و ما نسبت به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مسؤولیت داریم چرا که بهترین سال‌های عمر یک جوان در دانشگاه سپری می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاثیر فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور عنوان کرد: بهترین اثری که ما توانستیم در سال گذشته داشته باشیم، ایجاد گفتمان بود. امروز مسائلی مانند شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌محور در حال جا افتادن است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان این که حوزه‌های بکر خلاقانه در کشور ما بسیار زیاد است، گفت: ایده‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌توان از آن درآمدزایی کرد. ما به کمک چارچوب‌هایی که داریم می‌توانیم به مراکز علمی کمک کنیم. در آینده قرار است سهمیه‌هایی برای دانشگاه‌های کشور جهت استفاده از شبکه آزمایشگاهی ملی تعیین شود.

ستاری در خصوص تسهیلات معاونت علمی و فناوری رییس‌جمهور برای شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: ما برای اعضای شرکت‌های دانش بنیان مساله معافیت سربازی را مدنظر قرار داده‌ایم. هر کدام از دانشجویانی که بتوانند یک شرکت تاسیس کنند و نقش موثری در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشند، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند. ما به راحتی می‌توانیم به چنین افرادی معافیت سربازی ارایه دهیم.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه مالیات، بیمه و گمرک هر کدام از شرکت‌های دانش‌بنیان که دچار مشکل شده‌اند، می‌توانند با مراجعه به ما پیگیر مسائل باشند. ما مطمئنا با تخلفات برخورد می‌کنیم. در حال حاضر 1500 شرکت دانش‌بنیان از این معافیت‌ها بهره‌مند بوده‌اند، گرفتن مالیات از چنین شرکت‌هایی جرم محسوب می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور تصریح کرد: در حوزه مسائل گمرکی نیز این آمادگی را داریم که برای ایجاد کریدور علم و فناوری استان معافیت‌های گمرکی لازم را ایجاد کنیم. خوشبختانه قوانین شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار مدرن بوده و ظرفیت‌های زیادی برای کمک به این شرکت‌ها در این قواعد دیده شده است.

ستاری تاکید کرد: تا زمانی که ما نتوانیم رقم قابل توجهی از بودجه کشور را از طریق عقل و مغز به دست آوریم، کسی ما را تحویل نمی‌گیرد. همه پژوهش را امری فانتزی می‌دانند. ما باید به جایی برسیم که درآمد کشور نتیجه همین عقل و مغز باشد.

منبع:ایسنا
انتهای پیام
برچسب ها: عقل ، اقتصاد ، خلاقیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.