به گزارش خبرنگار
باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان، برخی تصور میکنند سفر یعنی آفتاب و دریا و شن ساحل. اگر کسی هم ماجراجو تر باشد به دنبال سفرهای کمی هیجانانگیزتر می رود. اما در ادامه تصاویری از سورئالترین و رمزآمیزترین مناظر روی کره زمین را خواهید دید که تصویری جدید از سفر در ذهن شما بوجود خواهد آورد. مکانهایی که هر بینندهای را فریب میدهد، دانشمندان را متحیر و برای قرنها تذهن مردم بومی را تسخیر کرده است.
دریاچه هیلیر در استرالیا
این دریاچه نمک صورتیرنگ آنسوی سواحل غربی استرالیا در جزیره Recherché Archipelago قرار دارد. طول این دریاچه فقط 600 متر است و در میان این جزیره سبز همچون یک اثر هنری برجسته خودنمایی میکند. دانشمندان هنوز دلیل این رنگ دریاچه کشف نکردهاند. برخی میگویند انواع باکتریها و جلبکها و یا غلظت کم مواد مغذی باعث تغییر رنگ این دریاچه شده است. برخی دیگر میگویند این رنگ صورتی مرهون نمکهای دریایی و واکنش رسوب ناکولیت در این دریاچه است. ناکولیت ماده معدنی بیرنگ یا سفیدی است که از بیکربنات سدیم تشکیل میشود.
دالول، اتیوپی
منظره آتشفشانی دالول در داناکیل دِپرِشن پدیدهای زمینشناسی است. ظاهر درخشان و ماورایی آن نتیجه چشمههای آب گرم اسیدی، سولفور، آبفشانهای گازی و ترکیبات ویژه نمک است. هرچند جای دارد به بازدیدکنندگان این حفره آتشفشانی هشدار داده شود: دالول با متوسط گرمای 46 درجه سانتی گراد در تابستان بهعنوان گرمترین نقطه غیرقابلسکونت روی کره زمین شناختهشده است. بسیاری از این دریاچههای رنگارنگ سمیاند و تبخیر سولفور تنفس در این منطقه را دشوار میکند.
دریاچه ناترون، تانزانیا
این دریاچه که در منطقه آروشا (شمال تانزانیا) قرار دارد در فصل تابستان تماماً تبخیر شده و رسوبی قرمزرنگ از خود برجای میگذارد. این رنگ قرمز ناشی از جلبکها و موجودات زنده نمک دوست است. افزون بر اهمیت این دریاچه به لحاظ زیباییهای طبیعی، این مکان مآمن میلیونها فلامینگو نیز هست. هرچند این دریاچه برای جاندارانی که توان تطابق شرایط خود با آن را ندارند بسیار مرگبار است.
ژانگیه دانگژیا، چین
رنگهای خیالی این منطقه را باید از نزدیک ببینید تا باور کنید. ژانگیه دانگژیا بهعنوان پارک زمینشناسی مساحتی بالغبر 400 کیلومترمربع را دربرمی گیرد. این منطقه که به لحاظ ژئومورفولوژی در نوع خود استثنایی است، از جوشسنگ و ماسهسنگهای رنگارنگ عصر کرتاسیوس متعلق به 66 میلیون سال پیش تشکیلشده است. دانشمندان معتقدند این بافت رنگی زمین در اثر جابجایی پوسته زمین رخداده است که باعث میشود لایههای مختلف بارنگها، اندازه و الگوهای مختلف پدیدار شوند.
باتلاق آتچافالایا، آمریکا
مساحت این باتلاق فریبنده در لوئیزیانا 5700 کیلومترمربع و بزرگترین دریاچه آمریکا است. دارای زمینهای پهناور، مرطوب، باتلاقی ، نهر است زیستگاه انواع پرندگان در حال انقراض، خرس، تمساح و سگهای آبیمحسوب می شود. انسانها نیز از صدها سال پیش و از زمان بومیان آمریکا در پی فرار از استعمارگران فرانسوی به این منطقه پناه آوردند. آنها با قایقها میتوانستند پنهانی از میان مسیرهای شکار عبور کنند و از فراز سروهای پوشیده از خزه بر منطقه احاطه داشته باشند.
پارک جنگلی ملی جاشوا، آمریکا
این پارک که همانند الماسی در جنوب کالیفرنیا میدرخشد هرسال میزبان میلیونها گردشگر است. این پارک دارای دو منطقه بیابانی است: کلرادو و موجاو. این پارک بسیار گسترده و سوزان از شرق به تنوعی از حیاتوحش و از غرب تا شنزارهای غیرقابل وصف پوشیده از درختان عظیمالجثه یوکاس امتداد دارد. درواقع این درختان یوکا که در نوع خود بلندترین محسوب میشوند، در سراسر بیابان مجاوا پراکندهاند. بیشتر بازدیدکنندگان به خاطر صخرههای باستانی این منطقه متعلق به 100 میلیون سال پیش به آن جا میآیند و کوهنوردی میکنند.
سینجی بماراها، ماداگاسکار
این پارک ملی با داشتن راهروهای تودرتو متشکل از سنگهای آهکی سوزنی شکل بهعنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسیده است. سینجی بماراها که در منطقه مِلاکی واقع در ساحل غربی جزیره زیبای ماداگاسکار در اقیانوس هند قرار دارد با مساحتی بالغبر 1575 کیلومترمربع، درههای بسیار عمیق، تنگهها و جنگلهای عظیم بکر را در خود جایداده است. شکل غیرعادی شیب عمودی صخرههای این منطقه به تکثیر گونههای مختلف گیاهی و جانوری خاص کمک کرده است.
سوکوترا، یمن
سوکوترا مجمعالجزایری است متشکل از 4 جزیره که در 200 مایلی جنوب شبهجزیره عربستان قرار دارد. انزوای جغرافیایی و گرمای بسیار زیاد این منطقه به رشد و گسترش گونههای خاص زیستی کمک کرده است. نزدیک به 40 درصد از کل گونههای گیاهی این جزیره را در هیچ جای دیگر دنیا نمیتوان یافت. ازجمله نمونههای خاص گیاهی درخت خون اژدها است که ظاهری سبز و قارچ مانند دارد. بومیان منطقه از شیره این درخت برای درمان تقریباً تمام بیماریها استفاده میکنند. هرچند این روزها با قرار گرفتن اسم این منطقه در فهرست مناطق ممنوعالورود، بهتر است زیباییهای آن را از پشت صفحهنمایش گر نظاره کنید.
کاپادوسیا، ترکیه
منظره فریبنده و رؤیایی پارک ملی گورم در کاپادوسیا محصول طبیعت و البته کمی دستکاری انسان است. فورانهای آتشفشانی و فرسایش زمین در شکلگیری صخرههای مخروطی شکل، ستونها و استوانههای قارچ مانند سهیم بودهاند. در کنار آن شبکهای از غارها و تونلهای زیرزمینی دستساز متعلق به 3500 سال پیش نیز زیبایی فوقالعادهای به آن بخشیده است. مساحت این سکونتهای زیرزمینی به 100 مایل مربع میرسد. برخی از آنها خالی از سکنهاند برخی بهعنوان خانه و بقیه بهعنوان هتل استفاده میشوند.
سالار دی یوونی، بولیوی
بزرگترین سطح نمکی دنیا نام دارد و در نزدیکی اَندس در جنوب غربی بولیوی واقع است. نمای زیبای آن به هر بینندهای حس قدم زدن در هوا را القا میکند. این گستره نمکی رؤیایی و نفسگیر هم چون آینهای عظیم است و 100،000 کیلومترمربع وسعت دارد. طبق افسانهها زمانی که تونوپا، الهه کوهستان از سوی همسرش کاسکو طرد شد آنقدر گریست تا از اشکهایش دریاچهای درست شد.
انتهای پیام/
یعنی در ایران منظره عجیب نیست
تو اینترنت سرچ کنی کلی پیدا میکنی که بهتر از این تصاویر مثلا عجییبه