به گزارش خبرنگار
حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی مرکز موسیقی؛ چهارمين شب آواز ایرانی شنبه 28 شهريور با حضور اساتید، هنرجویان و علاقهمندان آواز و موسیقی ایرانی از ساعت 18 در سالن سوره حوزه هنری برگزار میشود که در يكی از مهمترين بخشهای چهارمين نشست ماهانه شب آواز ایرانی استاد محمدتقی سعیدی مدرس و خواننده مكتب آوازی اصفهان به اجرای آواز میپردازد.
آواز اين هنرمند پیشکسوت را استاد شهرام ميرجلالي، نوازنده شناختهشده تار همراهي میكند.
استاد محمدتقی سعیدی ولاشانی 63 ساله، به جز آواز تبحری هم در نواختن سهتار، تار و تنبک دارد. ايشان در هنر خوانندگی تحت تعلیم استادان تاج اصفهانی و مرحوم میرزا علی آقا ترکیان نیمتاج اصفهانی قرار داشته است. جناب سعيدی فعالیتش را از سن 8 سالگی نزد پدرش عباسعلی سعيدی ولاشانی که خود از خوانندگان مکتب اصفهان بود با شرکت در مراسم تعزیه که اصطلاحاً به آن بچهخوان میگویند آغاز كرد و از همان کودکی مورد تشویق پدرش و اساتید تعزیه منجمله مرحوم میرزاعلی آقا نیمتاج اصفهانی قرار گرفت. مرحوم نیمتاج وی را از 12 سالگی تحت تعلیم قرار داد و برای آموختن دستگاههای موسیقی و ردیف به ايشان همت گماشت. سال 1351 روزنهای از افق دنیای واقعی موسیقی ایرانی به رویش گشوده شد و با اعلام رادیو تلویزیون مرکز اصفهان جهت پذیرش هنرجو به اين سازمان مراجعه و برای اولین بار زنده یاد تاج اصفهانی را زیارت کرد و مورد پذیرش ایشان واقع شد.
سپس در مرکز فرهنگی بیشه اصفهان مشغول فراگرفتن ردیف شد و تا سال وفات آن استاد (آذر ماه 1360) در خدمت ايشان مشغول به یادگیری هنر و اخلاق بود. دیگر اتفاق بزرگ در سال 1353 برای جناب سعيدی رخ داد و آن هم شرفیاب شدن به هنرمند یگانه و نامی زندهیاد استاد حسن کسایی بود که زندگی هنری او را تحت تاثیر قرار داد و با سبک خوانندگی مکتب اصفهان بيش از پيش آشنا شد. از اوایل انقلاب نيز در نزد همين استاد بزرگوار به فراگیری سهتار مشغول شد. استاد سعيدی از سال 1354 همکاری خود را با رادیو و تلویزیون آغاز کرد و با اساتید بزرگی چون زندهیادان جلیل شهناز، احمد عبادی و حبیبالله بدیعی در تهران و استاد نعمتالله ستوده (نوازنده و سازنده تار و سه تار) در اصفهان برنامههای مختلفی اجرا كرد که هم اکنون نسخههای ضبطشدة آن به يادگار مانده است.
سال 1369 در خدمت دو استاد بزرگ، زندهیادان حسن کسایی و جلیل شهناز سفری به چند کشور اروپایی داشت و ضمن اجرای چند برنامه به خصوص در رادیو، فعاليتهايی را در عرصه تدریس آواز آغاز كرد که تاکنون کم و بیش ادامه دارد. این استاد عزیز و گرانقدر یكی از نامآوران و از افتخارات ولاشان و تعزیه ولاشان و اصفهان است و ضمن فعالیت در انجمن تعزیه اصفهان، در سوگوارههای تعزیه از ایشان به عنوان داور بهره میبرند.
در برنامه شب آواز ایرانی که با هدف تجلیل از پیشکسوتان و معرفی چهرههای جدید شکل گرفته قسمتهای دیگری نيز از سوی مرکز موسیقی و مركز محافل و جشنوارههای حوزه هنری تدارک دیده شدهاست. اخبار تکمیلی در وب سایت مرکز موسیقی حوزه هنری به نشانی www.musicenter.ir به اطلاع عموم میرسد. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 88897546 و 88895546 تماس حاصل فرمایند.
چهارمين شب آواز ایرانی شنبه 28 تیر ساعت 18 در سالن سوره حوزه هنری واقع در انتهای خیابان سمیه نرسیده به حافظ برگزار میشود. ورود به این برنامه برای تمام علاقهمندان آزاد است.
انتهای پیام/