به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تروریسم در لغت به معنای ترساندن، تهدید و ایجاد ترس و وحشت درمیان مردم است. واژه ترور (terror) ازریشه لاتینی (terrere) به معنای ترس و ترساندن است. ویژگیهای فضای سایبر ازجمله بی حد و مرز بودن، سرعت خیره کننده ارتباطات، تجهیزات قابل دسترس، ارزان بودن، دسترسی فوری و عدم نظارت کافی دراین فضا، باعث شده که بزهکاران نیز به فضای سایبر کشیده شوند و با ارتکاب اعمال مجرمانه صدمههای زیانباری بر جوامع وارد کنند.
این دو موضوع در کنار هم مفهوم تروریسم سایبری را می رساند. سایبر تروریسم، بیشتر به معنای حمله یا تهدید علیه رایانه ها، شبکه های رایانه ای و اطلاعات ذخیره شده در آنهاست، هنگامی که به منظور ترساندن یا مجبور کردن دولت یا اتباع آن برای پیشبرد اهداف سیاسی یا اجتماعی خاص اعمال می شود.
یک حمله، برای اینکه به عنوان تروریسم سایبری شناخته شود باید به خشونت علیه اشخاص یا دارایی ها منجر شود یا دست کم آسیب کافی برای ایجاد ترس را باعث شود. حملاتی که منجر به مرگ یا صدمات بدنی، انفجار، سقوط هواپیما، آلودگی آب یا خسارات متعدد اقتصادی می شود را می توان به عنوان مصادیق تروریسم نام برد. به دلایل مختلفی سایبر تروریسم برای تروریستهای مدرن جذابتر است؛ اولین دلیلی که میشود بیان کرد هزینه ناچیز این روش دربرابر روشهای تروریسمی سنتی است. در واقع در این روش، تنها چیزی که نیازاست، یک رایانه شخصی متصل به اینترنت است. نیازی به خرید اسلحه مانند تفتگ یا مواد منفجره نیست.
دومین دلیل، تروریستها مانند بسیاری از کاربران اینترنت از اسامی مستعار استفاده می کنند و به عنوان کاربر مهمان وارد سایت مورد نظرشان می شوند به همین دلیل برای نیروهای پلیس و امنیتی بسیار سخت است که آنها را ردیابی کنند.
سایبر تروریست می تواند شبکههای دولتی یا رایانههای دولتی، افراد، خدمات عمومی، خطوط هوایی خصوصی و .... را مورد حمله قراردهد. درنتیجه تعداد و تنوع حملات زیاد است. ویژگی دیگر سایبر تروریسم که باعث جذابیت برای تروریستها شده است، هدایت از راه دور است.سایبر تروریسم، سرمایه گذاری روانی کمتر و آموزش فیزیکی اندک و خطر مرگ کمتری دارد.
هک و نفوذ رایانهای و خرابکاری اینترنتی و شبکه ای نیز بخشی دیگر از ابزارهای تروریست های سایبری به شمار می روند. تروریستهای سایبری به طور معمول، نقاط حساس و حیاتی جوامع را هدف قرار میدهند تا اساسیترین ضربات را به اهداف مورد نظر خود وارد کنند و با توجه به ماهیت شبکه های اینترنتی که در دسترس همگان قرار دارد، اهداف و نتایج فعالیتهای آنها در عرض کوتاهترین زمان در سطح جهان اطلاع رسانی میشود.
از آن جا که این حملات زیر ساخت های اساسی یک کشور را هدف قرار می دهند هر لحظه ممکن است امنیت این زیرساختها به مخاطره بیافتد. به همین دلیل امروزه اینکه کدام کشور جهان پرسرعت ترین رایانه های دنیا را در اختیار دارد به همان اندازه برای سیاست گذاران اهمیت دارد که کشوری دارای سریعترین و دوربردترین جنگنده در دوران جنگ باشد.
انتهای پیام/