وضعیت سینمای امروز ایران امشب 19 شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور کارگردان و منتقد سینما مورد بررسی قرار گرفت. شد

صدرعاملی: چشم انداز قطعی، شفاف و روشن برای سینمای ایران نداریم / نبوی: نگاه استراتژیک در حوزه فرهنگ و هنر نداشته ایمبه گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، "رسول صدرعاملی" کارگردان سینما و "اکبر نبوی" منتقد سینما امشب 19 شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی وضعیت سینمای امروز ایران پرداختند.
 
** چشم انداز قطعی، شفاف و روشنی برای سینمای ایران مشخص نیست 

صدرعاملی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون این موضوع که آیا چشم انداز روشنی برای سینما مشخص شده است گفت: هیچ وقت نتوانستیم چشم انداز قطعی، شفاف و روشنی برای سینمای ایران مشخص کنیم.
 
کارگردان سینما با اشاره به اینکه چالش های یکی دو سال گذشته همانند ده بیست سی سال گذشته است ادامه داد: متاسفانه همیشه هدف ها متغییر بوده است.  
 
وی با بیان اینکه در تمام دوره ها همه معاونت های امور سینمایی به محض قبول مسئولیت احساس همدلی و همراهی با سینماگران می کنند افزود: متاسفانه همیشه دچار مشکلات به روزی هستیم.
 
صدرعاملی با اشاره به اینکه باید در چارچوب اصول سینما را آزادتر می گذاشتیم تا فرصت بالندگی و پویایی پیدا شود گفت: وقتی فیلمی ساخته می شود پاسخگوی مجلس، قوه قضاییه، سپاه پاسداران و حوزه هنری تبلیغات اسلامی هستیم.  

**به حوزه فرهنگ و هنر نگاه استراتژیکی نداشتیم 

اکبر نبوی منتقد سینما در ادامه با اشاره به اینکه نگاه استراتژیک در حوزه فرهنگ و هنر نداشته ایم گفت: البته نگاه ها تاکتیکی بوده است و این مسئله سبب رشد سینما شده است.
 
منتقد سینما با بیان اینکه پس از انقلاب از تعریف مجددی با توجه به ماهیت انقلاب اسلامی انجام شد اظهار داشت: این مسئله نقطه استراتژیک سینماست.
 
** حوزه فرهنگ و هنر آرمان گرایانه به سینما نگریسته ایم 

وی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ و هنر آرمان گرایانه به سینما نگریسته ایم افزود: این در حالی است که متوجه واقعیت های جامعه نشدیه ایم.  
 
نبوی با تاکید براینکه مطالباتمان متناسب با واقعیت ها از سینما نیست عنوان کرد: همه از سینما مطالباتی دارند که ما باید پاسخگو باشیم.
 
منتقد سینما با بیان اینکه از نظر تعداد سالن های نمایش به شدت در فقر هستیم افزود: پلاتو به معنای درست کلمه نداریم.  
 
نبوی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: خود ممیزی در کنار مجموعه عوامل دیگر باعث شده تا ما به آنچه می خواهیم نرسیم.  
 
در ادامه گفتگوی ویژه خبری امشب صدرعاملی درباره اینکه سینمای ما تا چه اندازه به سمت یک سینمای متعهد رفته است اظهار داشت: در خیلی از مقاطع از جمله دفاع مقدس سینما توانسته حق مطلب را تا آنجا که به او فرصت داده شده ادا کند.
 
وی با بیان اینک ساختار سینما باید به گونه ای ریخته شود که وابسته به دولت نباشند گفت: نگاه سینما باید به مردم و گیشه ها باشد نه به دولت اما علی رغم این موضوع فیلم ساز ما در مقاطع مختلف توانسته شاهکارهای درخشانی بسازد اما این که چرا این موضوع به یک جریان تبدیل نمی شود و این که چه شده است که در 10 سال گذشته مخاطبان ما ریزش پیدا کرده و به جایی رسیدیم که به چه کنم چه کنم افتاده ایم را باید مورد بررسی قرار داد.  
 
نبوی منتقد سینما نیز با بیان اینکه اگر تعهد سینما رادر مقایسه با سایر نهادهای اجتماعی بخواهیم بررسی کنیم باید عنوان کنم که سینما یکی از متعهدترین نهادهای اجتماعی است اما اگر بخواهیم نسبت به جایگاه، کارکرد و نقش آفرینی سینما حرف بزنیم ضعف های جدی در این حوزه وجود دارد
 
** ریزش مخاطب در سینمای ایران از سال 71 شروع شد.
 
نبوی با بیان اینکه ریزش مخاطب در سینمای ایران از سال 71 شروع شده گفت: سال 75 حدود 53 میلیون بلیط سینما پاره شده که این رقم در سال 81 به 17 میلیون و در سال 83 به 13 میلیون رسیده است.
 
صدرعاملی درباره علت این ریزش اظهار داشت: به نظر می رسد که هیچ گاه دولت ها سینما برایشان جدی نبوده ضمن این که سینمای ایران یک نهاد وابسته به دولت است.
 
وی هم چنین درباره اینکه در حال حاضر این سینماست که فرهنگ جامعه را تعالی می دهد یا این جامعه است که سینما را تحت تاثیر قرار می دهد نیز اظهار داشت: امیدوارم این اتفاق بیفتد که شور و شوق مردم در خلاقیت فیلم ساز موثر باشد و فیلم سازهای ما از مردم انرژی بگیرند.
 
نبوی نیز درباره همین سوال که آیا اعتقاد دارید که سینما فرهنگ سازی می کند یا خیر گفت: در کشور ما همیشه مردم جلوتر از همه نهادها بودند و به اعتقاد بنده در خیلی از مقاطع مردم در سینما بودند که البته میزان این تاثیرگذاری در شرایط مختلف شدت و ضعف دارد.
 
 
**معضل افراطی گری و شبهه روحانیت در سینمای ایران 

صدرعاملی در پاره ای دیگر از اظهارات خود به یکی دیگر از مشکلات سینمای ایران اشاره کرد و گفت: در طول این ادوار ما هیچ گاه مشکلی با روحانیت نداشتیم اما مشکل ما افراطی گری و شبهه روحانیت است که این موضوع نیز اخیرا سبب شد تا فیلم رستاخیز از پرده اکران پایین کشیده شود.
 
نبوی در پایان این برنامه نیز گفت: حلقه مفقوده جدی در سینما داریم که این حلقه مفقوده عبارت است از اینکه حقوق و تکالیف در این حوزه مشخص نیست.   

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار