انحراف چشمی در کودکان می‌تواند منشا اکتسابی یا مادرزادی داشته باشد.

محمد کی‌پور اوپتومتریست در  گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص انحراف چشمی گفت: انحراف چشم بر وضعیت غیر‌عادی استقرار چشم‌ها اطلاق می‌شود که محور بینایی چشم‌ها برروی نقطه واحد تمرکز نمی‌یابند که در نتیجه هر چشم به شکل متمایزی نگاه می‌کند.

وی افزود: این وضعیت در نتیجه اختلال در فعالیت‌ هماهنگ عضلات خارج چشمی و عدم توازن قوای آن پدید می‌آید که می‌تواند از ناهنجاری در ساختار عضله و یا اعصاب چشمی و یا مراکز بینایی در مغز سرچشمه بگیرد که البته هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ کیفیت بینایی برای فرد عوارض نامطلوبی را به بار می‌آورد.

این اوپتومتریست به موضوع انحرافات چشمی در کودکان اشاره کرد و بیان داشت: معمولا کودکان با بروز پدیده‌ی حذف تصویر  معیوب با ایجاد دوبینی تنبلی چشم ایجاد می‌شود.از این‌رو اصلاح زودرس انحرافات چشمی در ارتقای شاخص‌های دید دو چشمی و پیشگیری از بروز تنبلی چشم از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی به انحرافات چشمی مادرزادی که در نخستین سال تولد نوزاد ظاهر می‌شود اشاره کرد و تصریح کرد: این مشکل عموما منشا وراثتی داشته و با عمل جراحی برطرف می‌شود اما نوع دیگر از انحرافات چشمی اکتسابی هستند که غالبا در بدو تولد و در سنین 2 الی 5 سالگی تظاهر  می‌یابند که با عینک اصلاح خواهد شد.به علاوه ایجاد دوبینی اختلال بینایی و نارسایی در درک عمق و دید از علائم بارز تنبلی چشم تلقی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: انحراف چشمی در بزرگسالی ناشی از انحرافات چشمی دوران کودکی است اما از نوع اکتسابی هم می‌تواند باشد.با توجه به اینکه بیماری‌های نظیر تیروئید_دیابت_تومور و سکته مغزی به انحراف چشمی در سنین بزرگسالی منجر خواهد شد.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار