مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان برای افراد مبتلا به فشار خون بویژه در سنین بالا می‌تواند خطر آفرین باشد.

دکتر عمرانی متخصص گوشت و حلق و بینی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درباره شایع‌ترین علائم سرماخوردگی که گرفتگی و آبریزش بینی و تب اندک ، گلو درد و گاهی خلط گلوست و ممکن است 3 تا 7 روز به طول بیانجامد.عامل ایجاد سرماخوردگی گروه وسیعی از ویروس‌ها را در بر می‌گیرد که به فراخور آن نشانه و علائم بیماری می‌تواند شدید یا ملایم باشد که اغلب در بیشتر سرماخوردگی‌ها با درمان‌های نگه دارنده مثل نگه‌داری تب  و دارو‌هایی که گرفتگی گلو و بینی را به گونه ای گذرا برطرف کنند، بهبود نسبی می‌یابد .

وی افزود :حساسیت هم نشانه‌های مشابه با سرماخوردگی دارد، مثل سوزش و خارش گلو ،آبریزش بینی با این تفاوت که در حساسیت، آبریزش بینی کاملا شفاف است و نشانه‌های حمله‌ای تب و گلو درد کمتر اتفاق می‌افتد، لذا با این تفاوت‌ها می‌توان سرماخوردگی و حساسیت را از هم تشخیص داد .

عمرانی در ادامه هشدار داد: اگر نشانه‌های سرما خوردگی بویژه خلط و آبریزش چندین روز به طول انجامید و دهانه‌ سیونس‌ها بسته بماند، امکان فراهم شدن زمینه برای فعالیت باکتری‌های فرصت طلب و ایجاد یک نطفه چرکی بویژه در کودکان ایجاد می‌شود، زیرا سیستم ایمنی کودکان تا 12 سالگی هنوز به تکامل ، گسترش و توانمندی بزرگسالان نرسیده‌اند. لذا اگر آبریزش و خلط پیش از 10 روز ادامه یابد باید به پزشک مراجعه کنند .


این متخصص گوش و حلق و بینی درخصوص خطرناک‌ترین نوع بیماری سرماخوردگی گفت: خطرناک‌‌ترین نوع سرماخوردگی آنفونلانزا و پارا آنفونلانزا است که به سلول‌ها و یاخته‌های مخاطب حمله ور و موجب آسیب به آن‌ها و در نتیجه سینه پهلو می‌شود که اگر به موقع درمان نگردد می‌توان موجب مرگ بیمار شود و ازجمله آن‌ها می‌توان به آنفولانزای خوکی و مرغی اشاره کرد.

وی در پایان درباره خود درمانی تأکید کرد: مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان برای افرادی که دچار فشار خون بویژه در سنین بالا هستند بسیار خطر آفرین است. وقتی حرف از آنتی بیوتیک به میان آورده شود با یک عارضه سرماخوردگی مواجه می‌شویم . مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک موجب مقاوم شدن بدن در برابر ویروس‌ها می‌شود و درمان سرماخوردگی را با مشکل رو به رو می‌کند سازمان بهداشت جهانی استفاده بدون تجویز آنتی بیوتیک را ممنوع کرده است.

 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار