رئیس گروه محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که سیاست وزارت جهاد کشاورزی حرکت از کشت بهاره به کشت پائیزی چغندر قند است، گفت: با کشت پائیزی مصرف آب ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

به گزارش گروه  وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،پیمان حصادی رئیس گروه محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی  گفت: چغندر قند محصولی است که عمدتا در کشور به صورت بهاره کشت می‌شود، اما سیاست وزارت جهاد کشاورزی در راستای صرفه‌جویی در مصرف آب انتقال کشت این محصول از بهار به پاییز است.

وی افزود: در سال زراعی 94-93، پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت پاییزه چغندر قند رفت که تاکنون 4 هزار و 830 هکتار آن برداشت و 330 هزار تن هم محصول از آن به دست آمده است.

رئیس گروه محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دو سال گذشته به روزترین تکنولوژی دنیا و بهترین ارقام چغندر قند وارد کشور شده است، گفت: کشت پاییزه چغندر در دهه 70 و اوایل دهه 80 در استان خوزستان انجام می‌شد، اما به دلیل ارقام نامرغوب چغندر کیفیت محصول تولیدی در آن دهه چندان مناسب نبود.

حصادی تصریح کرد: کشت پاییزه در سال زراعی 94-93 در استان‌های خوزستان، فارس، گلستان، کرمانشاه، خراسان شمالی و رضوی انجام شد.

رئیس گروه محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید شکر جزء 8 محصول اصلی برای وزارت جهاد است، گفت: بنابراین برای تولید این محصول طرح اقتصاد مقاومتی نوشته شده که بر اساس آن مقرر شده تا کشت پاییزه این محصول تا افق سال 1404 به 60 هزار هکتار افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در کنار افزایش سطح زیر کشت پاییزه به عملکرد هم توجه می‌شود، گفت: برنامه وزارت جهاد کشاورزی این است که تا سال 1404 کشت بهاره چغندر قند را ثابت نگاه دارد و در مقابل عملکرد را افزایش دهد.

حصادی بیان داشت: برای سال زراعی پیش‌رو در نظر داریم در سطح 12 هزار هکتار کشت پاییزه چغندر قند داشته باشیم که از ابتدای مهر شروع می‌شود.

وی گفت: 7 هزار هکتار از کشت پاییزه چغندر قند  در استان خوزستان و بقیه در استان‌های کرمانشاه، ایلام، اصفهان، فارس و ... خواهد بود.

رئیس گروه محصولات صنعتی تصریح کرد: مصرف آب با کشت پاییزه 50 درصد کاهش می‌باید، به طوری که این امر در سطح 5 هزار هکتار کشت پاییزه چغندر قند در پاییز حاصل شد.

حصادی کشت بهاره را 93 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود از سطح زیر کشت چغندر قند بهاره 5 میلیون تن محصول به دست آید.

وی بیان داشت: از 5 میلیون تن چغندر قند حاصله از کشت پاییزه حدود 720 هزار تن شکر به دست خواهد آمد.

رئیس گروه محصولات صنعتی تصریح کرد: 6 تا 7 درصد از چغندر قند تبدیل به تفاله خشک (خوراک دام) می‌شود.

حصادی با بیان اینکه شکر مورد نیاز کشور سالانه حدود 2 میلیون و 200 هزار تن است، تصریح کرد: سال گذشته از چغندر قند و نیشکر یک میلیون و 320 هزار تن شکر بدست آمد.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال هم حدود یک میلیون و 450 هزار تن شکر تولید شود و با این میزان تولید نیاز وارداتی کشور 800 هزار تن است.

رئیس گروه محصولات صنعتی وزارت جهاد بیان داشت: قیمت تضمینی چغندر قند در سال زراعی 94-93 توسط دولت 270 تومان منهای 37.5 تومان (کمک هزینه حمل) تعیین شد.

حصادی بیان داشت: بنابراین قیمت تضمینی هر کیلو گرم چغندر قند در سال زراعی 94-93 ، 234.5 تومان بود که برای سال زراعی جدید پیشنهاد معاونت زراعت 8 درصد افزایش قیمت است.

وی افزود: 65 درصد قیمت تمام شده شکر حاصل از قیمت چغندر قند است، بنابراین اگر قیمت این محصول افزایش یابد قیمت چغندر قند هم افزایش می‌یابد.

حصادی با اشاره به رکورد بی‌سابقه تولید چغندر قند در هر هکتار، بیان داشت: قیمت پیشنهادی برای کشاورزان بصرفه است زیرا میانگین عملکرد تولید چغندر قند در هر هکتار سال گذشته 48.5 تن بود.

وی با بیان اینکه قیمت جهانی شکر نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، گفت: به عنوان مثال قیمت جهانی شکر خام در مورخ 94.6.13، 248.45 دلار و شکر سفید  347.5 دلار بود که شکر خام نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این تاریخ 25.5 درصد و شکر سفید 17 درصد کاهش داشته است.

منبع: فارس
انتهای پیام/
برچسب ها: مصرف ، سالانه ، شکر ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار