به گزارش خبرنگار
باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان، با تغییر شرایط آب و هوایی مناطق مرطوب، مرطوب تر و مناطق کم آب با بحران بی آبی مواجه خواهند شد. در گزارش این مجله آمده است که تا سال 2040، 44 کشور دچار بحران بسیار شدید آب خواهند شد. از این تعداد 14 کشور در خاورمیانه هستند و از آن میان 9 کشور شرایط دشوارتری خواهند داشت. این کشورها عبارتند از بحرین، کویت، فلسطین، قطر، امارات متحده عربی، رژیم اسراییل، عربستان سعودی، عمان و لبنان.
طبق گزارش این موسسه این 44 کشور که جز ناامنترین مناطق به لحاظ ذخایر آبی محسوب میشوند، آب مصرفی خود را از محل منابع آب زیرزمینی و نمکزدایی آب دریا تأمین میکنند. حتی مقامات عربستان سعودی به دلیل نگرانی از کم شدن ذخایر آبی، با واردکردن تقریباً تمامی گندم موردنیاز خود تا سال 2016 در حال برنامهریزی برای حفظ منابع آبی کشورشان هستند. کشورهای دیگری همچون اسپانیا و شیلی نیز بهاحتمال بسیار زیاد تا سال 2040 با بحران پیوسته و شدید کمبود آب مواجه خواهند شد. علاوه بر این انتظار میرود که بین سالهای 2020 تا 2040 استونی، آلبانی و بوتسوانا بیش از بقیه کشورها با تشدید بحران آب مواجه میشوند که البته این امر به دلیل فشار نامتناسب بر بخشهای صنعتی، خانگی و کشاورزی است. این کاهش ذخایر آب در سراسر زمین به دلیل بالا رفتن دمای هوا و تغییر الگوی بارشهای جوی رخ میدهد. بهتازگی نیز سازمان ملل هشدار داده است تا سال 2030 نیمی از مردم جهان با کمبود آب دستوپنجه نرم خواهند کرد. این موسسه دولتها را به ارائه طرحهای ملی مثمر ثمر و توافق جدی بینالمللی درزمینهٔ شرایط آب و هوایی دعوت میکند.
به گفته موسسه منابع جهانی، تقاضا برای آب بر اساس رشد جمعیت یا رشد اقتصادی تعیین میشود درحالیکه منابع آبی تحت تأثیر تغییر شرایط آبوهوا و بارشهای جوی قرار دارند. در ادامه نویسنده مقاله اذعان میدارد: بحران شدید آب باعث رقم خوردن شرایطی میشود که در آن شرکتها، مزارع و مناطق مسکونی وابستگی شدیدی به منابع محدود آب پیداکرده و در برابر کمترین میزان تغییر در میزان منابع آبی بسیار آسیبپذیر باشند. در چنین شرایطی نیز امنیت ملی ذخایر آبی و رشد اقتصادی به راحتی در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام/
تا حالا روشی که توجیه اقتصادی داشته باشه طرح نشده، چون آب مقطر هم در صنعت مشکل زاست و برای آشامیدن مناسب نیست