به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،امروزه همزمان با رشد تکنولوژی و تغییر چهره محیط، نحوه لباس پوشیدن، سبک زندگی و حتی بعضاً نگاه انسانها هم تغییر کرده است، بهگونهای که در کشور ما با توجه به نحوه زندگی و اعتقادات حاکم بر افراد جامعه این مسئله بیشتر نمود پیدا کرده است.
آسیبهای نگاه صفرویکی به تغییر
اگرچه تغییر در بسیاری از موارد زیان که ندارد هیچ بلکه مفید و لازم است، مثل تغییر اذهان عمومی نسبت به پیشرفت و هدفمند کردن زمان اما در مواردی هم این مسئله بسیار تأسف برانگیز است، مانند تغییر در رفتار و کردار و نحوه پوشش افرادی که بهسمت پوشش و رفتار کشورهای دیگر و مخصوصاً کشورهای غربی در حرکت هستند. تغییر زمانی میتواند تحسین برانگیز باشد که از فرهنگ اصیل ایرانی که همگام با متعالیترین دستورات خداوند است همراه باشد نه تغییری که یک شخص و یا یک گروه غربی پرچمدار آن باشند.
امروزه جوامع مختلف خواسته یا ناخواسته به دو گروه سنتی و مدرن تبدیل شدهاند که غالباً افراد گروه مدرن با تغییرات گسترده بهبهانه بهروز بودن مخالفتی ندارند و افراد حاضر در گروه سنتی اگرچه با توجه به محیط تغییراتی در خود احساس میکنند اما هر تغییری را نمیپسندند و به آن تن نمیدهند.
آیا تغییر در ظاهر مادر بهدلیل بارداری صحت دارد؟در حال حاضر در ایران با توجه به موج جدید افزایش جمعیت که در کشور به راه افتاده است برخی از خانوادهها با اهداف مختلف به تکاپوی فرزندآوری افتادهاند اما یکی از عللی که بعضاً خانمها را از این تکاپو دور میکند، تغییر ظاهر مادر بعد از زایمان است.
اگرچه آمار واقعی و قابل استنادی از تعداد این خانمهای ایرانی وجود ندارد اما با پرسشی کوتاه از چند خانواده میتوان به این نتیجه رسید که تعداد این افراد درصد کمی از بانوان ایرانی نیست.
از نظر جسمی و ظاهر با توجه به دوران بارداری، قطعاً بعد از زایمان تغییراتی متوجه مادر میشود اما سؤالی که مطرح میشود این است: آیا این تغییر ظاهری ــ گاهی نامحسوس ــ تغییری مطلوب محسوب میشود یا خیر؟
یک بانوی ایرانی که فرزند سومش حدوداً سه ماه قبل در تهران به دنیا آمده است، در گفتگو با خبرنگار فرهنگ نیوز به این پرسش اینگونه پاسخ میدهد: بهنظر بنده این تغییر ظاهری که بسیاری نگران آن هستند در اکثر اوقات نامحسوس است، اگر هم محسوس باشد بهنظر من بستگی به دوران بارداری شخص دارد، چرا که مراقبت از مادر در دوران بارداری که اغلب باید توسط خود مادر و بعد از آن همسر صورت گیرد، اهمیت خاصی دارد. در مرحله بعد مادر باید قبل و بعد بارداری و حتی پس از فارغ شدن تحت نظر پزشک متخصص باشد از نوع تغذیه تا مسائل مربوط به شرایط فیزیولوژی مادر، اینها مهم است اگر این مسائل رعایت شود قطعاً این تغییرات محسوس نیست.
لبخند مادر و فرزند به هر تغییری میارزداین بانو در ادامه میگوید: بهنظر من جدا از این موضوع این تغییر اگر محسوس هم باشد در برابر وجود نعمتآور فرزند و لبخند مادر و فرزندی هیچ است اصلاً به چشم نمیآید، واقعاً اگر یک زن نگاه لطیف مادرانه داشته باشد این مسائل اصلاً به چشمش نمیآید. بهنظر من خانمها چه باردار بشوند یا نشوند در هر صورت عمرشان در حال گذر است و گذر عمر هم خود تغییراتی در ظاهر نه تنها خانمهای ایرانی بلکه همه آدمهای روی زمین ایجاد میکند.
توصیه به زوجین برای بچهدارشدناین بانوی ایرانی که فاصله سنی فرزندانش با هم حدوداً سه سال است، درباره تکاپویی که میان برخی از زوجهای جوان برای بچهدار شدن به وجود آمده است، گفت: دروغ نگویم، من خودم در ابتدای ازدواجم برای بچهدار شدن بسیار اکراه داشتم اما نه بهدلیل تغییر ظاهر، بهدلیل مسائل مختلف از جمله دردسرهایی که گمان میکردم بعد بارداری و حتی به دنیا آمدن فرزند به وجود میآید. اما با کمک همسرم و با حضور در مشاورههای مختلف متوجه شدم که اشتباه میکردم و بهنظر من بهترین تکاپو و شیرینترین لحظات یک زندگی مشترک تلاش برای بچهدار شدن و مهمتر از آن لحظاتی است که فرزند به دنیا میآید. شاید همه سختیهای یک پدر و مادر با حضور فرزند به یک خاطره شیرین تبدیل میشود. من به همه زوجهای جوان توصیه میکنم تا دیر نشده اگر به فکر بچهدار شدن نیستند تأملی درباره این موضوع داشته باشند تا هرچه زودتر طعم شیرین بچهداری را تجربه کنند.
تلاش حکومت و مردم برای حرکت بهسمت جامعهای جوان و پویاآمارها بیانگر آن است که همزمان با تغییر نگاه حاکمیت به مسئله جمعیت و اتخاذ سیاست افزایش جمعیت، و با توجه به تشویقهایی که اگرچه کافی نیست اما تأثیرگذار است، نگاه مردم و مخصوصاً زوجهای جوان هم نسبت به این مقوله در سالهای اخیر تغییر کرده است که این مسئله میتواند به حرکت جامعه بهسمت جامعهای پویا و جوان و شاداب کمک کند.
البته برطرف شدن نگرانیهای زوجین درباره موضوعاتی نظیر تغییر ظاهر مادر باید برطرف شود اما قطعاً این مسئله و موضوعاتی از این دست با توجه به تجارب مادران پیر و جوان در این زمینه نمیتواند دلیل محکمی برای عدم بارداری و فرزندآوری باشد.
منبع: فرهنگ نیوز
انتهای پیام/