خشکی پوست گاهی اوقات زمینه ژنتیک دارد. در رده‌ی سنی مختلف پوست تغییرات زیادی می‌کند.

دکتر مسعود داوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: خشکی پوست گاهی اوقات زمینه ژنتیک دارد. در رده‌ی سنی مختلف پوست تغییرات زیادی می‌کند. یعنی کودکان، نوجوانان در سن بلوغ و افراد مسن پوست خشک‌تری دارند.

وی ادامه داد: گاهی شیوه‌ی زندگی انسان طوری است که پوست را خشک می‌کند مثلا کسانی که در محیط‌های آلوده زندگی می‌کنند و مجبورند به‌طور مکرر دوش بگیرند.

این متخصص پوست و مو افزود: در بعضی از بیماریها مثل کاری تیروئید پوست خشک می‌شود.
خشکی بیش از حد پوست در کم کاری تیروئید به همراه علایم دیگر است. ممکن است موی سر زبر و خشن شود. فرد دچار ریزش و کم پشتی شود. ممکن است رشد ناقص‌ها کمتر شود و فرد کم کم دچار اضافه وزن گردد. اگر همه این علائم وجود داشته باشد، پزشک به کم کاری تیروئید شک می‌کند. 

وی تصریح کرد: پوست خشک مستعد ترکهای ظریف است. به دنبال آن خارش و اگزما به وجود می‌آید. اگر خشکی و خارش ادامه پیدا کند.  قسمت‌های وسیعی از بدن را در بر بگیرد. در پاییز و زمستان این عارضه زیاد اتفاق می‌افتد. کسانی که از خارش دست و پا و پهلو کمر گله مندند دلیل اصلی آن خشکی است.

وی راه درمان را اصلاح شوینده‌ها دانست و اظهار کرد: بهتر است از شوینده‌هایی استفاده شود که پوست را خیلی خشک نمی‌کنند. به عنوان مثال پن‌ها از صابونها بهترند. راه دیگر استفاده از کرم مرطوب کننده است که پوست را شاداب‌تر و جوان‌تر نشان می‌دهد و مهم‌تر از همه اینکه جلوی اگزمای پوستی را می‌گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگزما حساسیت پوستی است که در اثر تماس مکرر با عوامل محرک محیطی ایجاد می‌شود. کسی که در مکانیکی کار می‌کند در اثر تماس  مکرر پوست با عوامل شیمیایی دچار قرمزی، التهاب و خارش می‌شود که به این التهابات اگزما می‌گویند. اما کسانی که پوست خشک دارند بسیار مستعدترند تا کسانی که پوست معمولی دارند.

انتهای پیام/




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار