پژوهشگران دانشگاه صنعتی ارومیه در تحقیقات خود موفق به تولید جاذب نانو متخلخل با ساختار ارتقا‌یافته‌ای شده‌اند.

شیوا سالم عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی ارومیه در گفتگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان  گفت: صرف نظر از تعداد صنایعی که از روغن‌های پایه نفتی استفاده می‌کنند، اگر تعداد خودروهایی که در کشور در حال ترددد هستند و حجم انبوهی از روغن موتور را مصرف می‌کنند در نظر گرفته شود، اهمیت موضوع درک خواهد شد. روغن مستعمل دارای انواع آلاینده‌های سمی است که ورود آن‌ها به آب‌های سطحی، زیرسطحی و خاک باعث ایجاد بیماری‌های گاه لاعلاج مانند انواع سرطان‌ها خواهد شد.

وی ادامه داد: در بین فرآیندهای گوناگونی که برای بازیافت روغن‌های مستعمل ارائه شده، روش جذب سطحی بیشترین کارایی را داشته و با امکانات داخل کشور تطابق خوبی دارد. هدف این تحقیق آن بود تا نسبت به تهیه جاذب نانو متخلخل با ظرفیت جذب بالا اقدام شود تا ضمن افزایش نرخ بازیافت، از تولید ضایعات سمی جلوگیری به عمل آید. این تحقیقات با نمونه‌گیری از مواد واحدهای صنعتی انجام گرفته است.

سالم اظهار داشت: با توجه به نتایج مطلوب حاصل شده، در صورت استفاده از این ماده میزان مصرف جاذب کاهش یافته و راندمان فرآیند بازیافت افزایش می‌یابد از طرفی کیفیت محصول نهایی به مراتب نسبت به محصولاتی که با روش‌های متداول تولید می‌شوند، ارتقا می‌یابد. با تکمیل مطالعات و دستیابی به تولید انبوه این جاذب اصلاح شده، صنایع نفتی و پالایشگاهی، واحدهای تصفیه‌کننده‌ی روغن‌های صنعتی، کارخانجات تولید کننده‌ی عصاره‌های غذایی و واحدهای تصفیه پساب‌های صنعتی حاوی عوامل رنگزا و فلزات سنگین می‌توانند از آن استفاده کنند.



انتهای پیام/

برچسب ها: نانو ، روغن ، صنعت ، پالایشگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار