احسان کاظم رئیس فرهنگسرای فردوس و مدیر فرهنگی هنری منطقه 5 در گفتگو با خبرنگار
حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: سلسله نشستهای «طلوع ماندگار» یک برنامه فرهنگی هنری است که به تجلیل از شخصیتهای برتر فرهنگی و هنری سرزمینمان ایران میپردازد.
وی افزود: رویکرد این برنامه ارتباط نزدیکترین شخصیتهای فرهنگی و هنری و عموم مردم یا مخاطبان فرهنگسراهاست.
وی خاطرنشان کرد: اساتیدی که در طلوع ماندگار از آنها تجلیل میکنیم، افرادی هستند که در شاخههای مختلف فرهنگی و هنری زحمات زیادی کشیدهاند و در شاخه تخصصی خودشان برجسته و نامدار هستند.
وی اظهار داشت: ما با تجلیل از آنان بیشتر به توضیح و تبیین هنرشان میپردازیم و سعی داریم یک ارتباط آموزشی بین اساتید و علاقهمندان به حوزههای هنری مربوط برقرار کنیم چرا که یکی از دغدغههای جدی ماست.
کاظم یادآور شد: بضاعت ما در حد یک فرهنگسراست ولی حداکثر تلاشمان را میکنیم تا در حد توان فضا را برای تجلیل از بزرگان فرهنگی کشور فراهم کنیم. البته با همه این کارها هیچوقت نمیتوانیم ادعا کنیم که به این بزرگواران ادای دین کردهایم، چرا که اینان از جانشان برای اعتلای شاخه هنری که در آن حضور دارند خرج کردهاند و ادای دین به آنها کار مشکلی است.
وی افزود: من فکر میکنم همین که در حد بضاعتمان وارد این حوزه شدیم باز ارزشمند است، چرا که متاسفانه تا کنون در زمینه معرفی مفاخر خیلی قدرتمند ظاهر نشدیم و گاهی بعد از از دست دادن این بزرگان به سراغشان رفتهایم.
وی ادامه داد: امروز فرهنگسراها در بین مردم جایگاه ویژهای دارند، مورد اعتماد و احترام مخاطبان هستند. پس از این جهت فرهنگسرا این شانس را دارد که خواستههای مردم را بهتر درک کرده و به آنها پاسخ دهد. برگزاری این برنامهها ارتباط نزدیکی بین مفاخر و مردم برقرار میکند که در انتقال تجربیات این اساتید به مردم بسیار حائز اهمیت است چرا که مردم به راحتی به این افراد دسترسی ندارند.
کاظم گفت: در مقایسه شرایط فعلی نسبت به گذشته باید بگوییم همیشه افت و خیزهایی هست و هر فرهنگسرا با توجه به شرایط جغرافیایی و منطقهای که دارد ماموریت خاصی پیدا میکند ولی در خصوص فرهنگسرای فردوس آن چه که آمار و اطلاعات نشان میدهد، این است که حوزه نفوذ و کارهای فرهنگی ما در یک سال گذشته گسترش یافته و حوزه آموزش و اجرای برنامههای فرهنگی گامی به جلو برداشتهایم اما برای پاسخ باید به سراغ مخاطبان فرهنگسرا رفت و از آنان نظرسنجی کرد.
وی در پایان یادآور شد: اهمیت حفظ هنر ایرانی تا اندازهای است که من و همکارانم در بین انبوهی از برنامههای فرهنگی که در مسیر کاریمان هست به سراغ تجلیل از هنرمندان بزرگ این مرز و بوم رفتیم. احساس ما این است که در معرفی هنر کشورمان هنوز موفق نبودهایم و باید گرایش فکری و سلیقهای مردم را به سمت این موضوع هدایت کنیم که بیشک برپایی چنین برنامههایی موثر خواهد بود.
انتهای پیام/