شما بر روي ژنهاي خود كنترلي نداريد، ولي كنترل عوامل محيطي در اختيار شماست. پس ميتوانيد براي اصلاح قد خود راههاي زير را امتحان كنيد.
1ـ ورزش كنيد:
ورزشهاي كششي مثل يوگا، ژيمناستيك، شنا يا حتي تلاش براي صاف ايستادن به افزايش قد كمك ميكنند. مايع بين مفصلي يك مايع با قابليت ارتجاعي است كه با ورزش مناسب ميتوانيد آنرا كش بياوريد. تمرينهاي ورزشي زير، نمونهاي از ورزشهاي مناسب براي كمك به رشد قد است ولي توجه داشته باشيد كه ورزش، حداقل 2 ساعت با خوردن غذا فاصله داشته باشد.
كشش پا: به پشت بخوابيد و تصور كنيد كه يك جعبه را با كف پاي راست فشار ميدهيد. تا 5 بشماريد، همين كار را با پاي چپ انجام دهيد. بر روی شكم بخوابيد و همين ورزش را تكرار كنيد.
كشش: به پشت بخوابيد و زانوهايتان را تا سينه بالا بياوريد. آنها را با دست گرفته، بكشيد.
در همان زمان از طريق دهان بازدم كنيد و ماهيچههای شكم را به داخل بكشيد. در حالی كه پاها را صاف میكنيد نفس بكشيد و هوا را از طريق بينی به داخل ريه وارد نماييد.
2ـ تغذيه مناسب و كافی داشته باشيد:
مقدار و نوع غذاهايي كه ميخوريد بر روي قد، رشد و سلامت شما تاثير دارد. برای دريافت كافی پروتئين و ساير مواد مغذی مهم، روزانه بايد گروههای غذايی مختلف و منابع غذايی گوناگون در برنامه غذايی شما وجود داشته باشد.
ضمن اين كه از برنامه غذايی مناسب استفاده میكنيد، به توصيههای زير براي افزايش قد توجه كنيد:
غذاهای نشاستهای مثل سيب زمينی تنوری، نان و مربا، اسپاگتی يا غلات آماده مصرف انتخابهای مناسبي هستند ولي غذاهايي كه مقدار قند يا شكر زيادی دارند مناسب نيستند.
سعي كنيد در هر وعده غذا، زياد نخوريد. پيشنهاد میشود تعداد وعدههای غذا را در روز به حدود 5 وعده برسانيد و حجم هر وعده را كم نمائيد.
پروتئينهای زود جذب و با كيفيت بالا مثل شير، ماست، پنير و مرغ يا ماهي مصرف كنيد.
استخوانهای شما برای رشد نياز به كلسيم، فسفر، منيزيم، يد، ويتامين A دارند. عضلات نيز براي رشد به پروتئين و كربوهيدرات نيازمندند. بنابراين برای بلند شدن قد و رشد استخوانها و عضلات، رژيم معمول شما بايد غني از مواد زير باشد:
كلسيم در شير و لبنيات، بادام و قندق، كنجد، كلم، اسفناج و باميه وجود دارد.
فسفر در گوشت قرمز، مكيان، ماهي، زرده تخم مرغ، لوبياهاي خشك، آجيل، غلات، غلات كامل، نخود سبز، ذرت، شكلات و دانهها فراوان است.
منيزيم در سبزیهای با برگ سبز تيره مثل اسفناج همچنين مغزها، دانهها و برخی غلات كامل ديده میشود.
غذاهای دريایی تامين كننده خوب يد هستند و در كشور ما لازم است در مواردی كه نياز به مصرف نمك است، از نمک يددار استفاده شود.
جگر به خصوص كبد ماهي، كره، هويج، سبزيهای برگ سبز تيره و زرد رنگ منابع خوب ويتامين A هستند.
پروتئينها در گروه گوشت و لبنيات فراوانتر هستند.
كربوهيدرات در غذاهای نشاستهای مثل برنج، نان، سيبزمينی، ذرت و ساير غلات و حبوبات و نيز در برخی ميوهها وجود دارد ولی برای اجتناب از دريافت زياد انرژی بايد از مصرف بيش از حد كربوهيدرات خودداری نمود.
توصيه میشود شبها بعد از غذا خوردن حداقل 2 ساعت استراحت كنيد، سپس برای خوابيدن آماده شويد.
انتهای پیام/
منبع: پرشین وی