کتاب «تالار پذیرایی پایتخت» از آن جایی حائز اهمیت است که بیانگر زندگی و سختی‌های قشر کارگر است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رمان «تالار پذیرایی پایتخت» اثر محمد علی گودینی که تا به حال جوایزی از جمله جایزه کتاب فصل را به خود اختصاص داده است.
«تالار پذیرایی پایتخت» اولین جلد از سه گانه گودینی، رمانی است درباره انقلاب اسلامی ایران که بیش از این در دومین جشنواره  داستان انقلاب و دهمین دوره جایزه کتاب فصل نیز به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.

گودینی به دلیل اینکه خود از قشر زحمتکش کارگر است در این سه گانه به شرایط کارگران در پیش از انقلاب پرداخته است.

رمان «تالار پذیرایی پایتخت» از آن جایی حائز اهمیت است که داستان زندگی یک روستایی و کارگر همچنین روال ارباب و رعیتی آن زمان را بیان می کند. علاوه بر این گودینی در این کتاب به مسائل 15 خرداد، و جریانات انقلاب و امام‌راحل پرداخته است. داستان ها و اتفاقات این رمان به ماجرای قبل از 15 خرداد سال 42 مربوط می‌شود.

وقایع از سال 42 آغاز و تا سال 53 پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به پایان می رسد.

داستان توسط شخصی به نام غلام علی بیان می‌شود که از اهالی روستای «یا‌صیل» است.

او در دو رنج اهالی  این روستای دور افتاده را روایت می کند که در ماجرای انقلاب سفید و اصلاحات ارضی زندگی ثابت گذشته شان دچار تحول عظیمی می‌شود.

به تدریج مهاجرت رو‌ستائیان به شهر را به تصویر می کشد که به کارهای پیش پا افتاده ای مثل دستفروشی، کارگری و ظرف‌شویی در رستورانها مشغول شده‌اند.

قسمتی از داستان را باهم می خوانیم:

اسکناس را گذاشتم توی جیب شلوارم در‌یخدان را آهسته بستم. برگشتم به اتاق دو قطره اشک توی چشم های بی‌بی شکسته بود. احساس بیقراری داشت. توی اتاق احساس خفقان داشتم، خواستم برم حیاط: جلو در اتاق، آقا مشی دست جلو آورد، نگاهش مهربان شده بود. اشک در چشم‌هایش می لغزید، نگاهش پر از رضایت بود، صدایش خش دار شده بود. صبر کن غلامعلی، بگذار بی‌بی قرآن را بیاورد!

بی‌بی باز هم اشک‌هایش را  پاک کرد. برگشتم رو به طاقچه بزرگ که قرآن با جلد مخمل سبز رنگش جلو آینه بود و عکس آقای بروجردی هم به شیشه آینه چسبیده بود، بی‌بی قرآن را برداشت زیر لب چیزی گفت و قرآن را بوسید و لحظه ای رو به عکس، دعایی خواند و با کف دست روی عکس کشید و به صورتش مالید و صلوات گفت.

«تالار پذیرایی پایتخت» اثر محمد علی گودینی با 412 صفحه از انتشارات سوره مهر در سال 1388 به چاپ رسید.

پیش از گودینی را با «سالار»، «نورد»، «سایه اژدها»، «زنی با کفش های مردانه» و... می‌شناسیم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار