پس از 18 ماه بحث و بررسی و برگزاری 85 جلسه توجیهی هنوز پای مدل جدید قراردادهای نفت و گاز به اتاق هیات وزیران نرسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بحث هم اندیشی قرارداد جدید نفتی (IPC) در اسفندماه ٩٢ با حضور شرکت‌های بزرگ بین المللی در تهران برگزار شد؛ و طبق آن حلقه‌های مختلف صنعت نفت (اکتشاف، توسعه و تولید) به صورت یکپارچه واگذار خواهند شد تا شرکت‌های خارجی با چنین قراردادی، انگیزه‌ای برای حضور در صنعت نفت ایران داشته باشند. 
 
براساس این قراردادها، عملیات اکتشاف به پیمانکار واگذار می‌شود و باید سعی شود شرکت‌های خارجی به مناطق پر ریسک صنعت نفت وارد شوند زیرا قاعده در دنیا این است که هزینه سنگین اکتشاف را شرکت‌های خارجی تامین کنند و نباید هزینه‌های ملی صرف مخارج اکتشاف شود.  

انتقال تکنولوژی و شفافیت مالی یکی از مهمترین مباحث قراردادهای جدید (IPC) است که بر اساس آن قرار است در قراردادهای جدید، کارشناسان ایرانی در کنار شرکت‌های سرمایه‌گذار خارجی قرار گیرند تا با آخرین فناوری‌های روز دنیا آشنا شوند. ضمن این که باید خود نیز در این انتقال و دریافت تکنولوژی بهتر عمل کنند.  

سیدمهدی حسینی رئیس کمیته تدوین قراردادهای نفتی ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره آخرین وضع تصویب مدل جدید قراردادهای نفتی در دولت گفت: پس از تائید مدل جدید قراردادهای نفتی (IPC) در معاونت حقوقی ریاست جمهوری این قرارداد در اختیار کارگروه منتخب کمیسیون اقتصادی دولت قرار گرفته است. 

وی با بیان این که در روزهای اخیر این قرارداد در کارگروه منتخب کمیسیون اقتصادی دولت نیز به تایید رسیده است، افزود: هم اکنون این قرارداد برای تصویب نهایی به هیئت دولت ارسال شده که می‌توان گفت به نوعی در مراحل آخر قرار گرفته است. 

رئیس کمیته تدوین قراردادهای نفتی ایران درباره این که آیا در قالب قراردادهای جدید نفتی قرار است بسته‌های پیشنهادی مانند بسته حضور در بخش بالادستی صنعت نفت ایران در ازای به دست آوردن بازار ال ان جی یا موارد مشابه به سرمایه گذاران خارجی ارائه خواهد شد یا خیر، گفت: در این کنفرانس برخی از پروژه‌های صنعت نفت با ویژگی‌های خاص آن به سرمایه گذاران پیشنهاد می شود. 

حسینی تصریح کرد: وزارت نفت در پروسه مذاکره با شرکت‌های خارجی ممکن است بسته‌های پیشنهادی مختلفی را به سرمایه گذاران ارائه دهد. 

رئیس کمیته تدوین قراردادهای نفتی ایران افزود: با توجه به اهمیت این کنفرانس، ما معرفی 45 پروژه شامل بلوک‌های اکتشافی با هزینه‌های متفاوت را مد نظر قرار داده‌ایم.  

حسینی عنوان کرد: ما تقریبا با همه شرکت‌های بزرگ و متوسط سر شرایط قراردادهای نفتی و پروژه‌ها مشورت کرده‌ایم و بازخورد آنها مثبت بوده است.  

رئیس کمیته تدوین قراردادهای نفتی ایران گفت: ایران مدل قراردادهای خدمات ریسک را در نظر می‌گیرد که بازپرداخت هزینه‌ها به صورت نقدی یا اختصاص نفت را پیشنهاد می‌دهد. 

براساس این گزارش؛ پس از 18 ماه بحث و بررسی و برگزاری 85 جلسه توجیهی هنوز پای مدل جدید قراردادهای نفت و گاز به اتاق هیات وزیران نرسیده و این در حالیست که رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی خبر از معرفی 45  پروژه نفت و گاز در کنفرانس لندن می‌دهد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۱۲ شهريور ۱۳۹۴
مدل های جدید قراردادهای عمرانی و تامین مالی پروژه های عمرانی مثلا فروش اوراق مشارکت, صکوک, اوراق خزانه اسلامی, اوراق اجاره, اوراق قرضه
آخرین اخبار