به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این کارگردان مستند با اشاره به مراجعه به اغلب منابع منتشره درباره آیتالله طالقانی، درباره منابع پژوهشی مستندش گفت: هر منبعی را که فکر کنید که درباره تاریخ انقلاب و آیتالله طالقانی نوشته شده خواندیم واطلاعات آن را جمعآوری کردیم و نزدیک به ۵ هزار سند مربوط به آیتالله طالقانی جمع کردیم که نهایتا تبدیل به شالوده اصلی پژوهشمان شد.
محمدعلی محمددوست کارگردان مستند سینمایی آیت الله طالقانی ، درباره فیلمش گفت : تمام تلاش ما این است که آیت الله طالقانی را همانطور که بود معرفی کنیم .
وی به این پرسش که چرا این موضوع را انتخاب کردید پاسخ داد : در حال تولید مستندی درباره گروهک فرقان بودم که به نام آیتالله طالقانی برخوردم . به نظرم شخصیت بسیار جذابی آمد . زندگی سراسر مبارزه با محوریت دین ، جسارت ، اعتقاد به جوانان و جذب آنها ، توجه به دستاوردهای علمی و در یک کلام شخصیت متفاوت آیت الله طالقانی ، باعث شد تا تصمیم بگیرم از ایشان یک مجموعه مستند بسازم . روحانی مبارزی که گروه های مختلف سیاسی با گرایش های گوناگون همگی به او احترام می گذارند که شاید اگر بخواهیم مصداق بارزی برای کلمه اعتدال معرفی کنیم ، آیت الله طالقانی مصداق بسیار مناسبی است .
وی افزود: جذابیت این شخصیت در آن حد بود که گروهک فرقان و گروهک منافقین، یا نهضت آزادی و جبهه ملی و گروههای مختلف تنها روحانیئی که قبول دارند آیتالله طالقانی است و نسبت به آیتالله طالقانی احساسی و گرایشی خاصی دارند لذا برایم جذاب شد که این انسان چه چیزی دارد که هر گروهی از مذهبی تا ملی تا چپ به او احترام میگذارد.
این کارگردان مستند با اشاره به مراجعه به اغلب منابع منتشره درباره آیتالله طالقانی، درباره منابع پژوهشی مستندش گفت: هر منبعی را که فکر کنید که درباره تاریخ انقلاب و آیتالله طالقانی نوشته شده خواندیم واطلاعات آن را جمعآوری کردیم و نزدیک به ۵ هزار سند مربوط به آیتالله طالقانی جمع کردیم که نهایتا تبدیل به شالوده اصلی پژوهشمان شد.
وی افزود: چند کارشناس از جمله آقایان قاسم تبریزی و محمدرضا کائینی در بحث محتوایی به ما کمک کردند و فیلمنامهای نوشتیم و براساس این اسناد و منابع و کارشناسانی که داشتیم دوباره فیلمنامه را برای کارشناسان متعددی ارسال کردیم که افراد شناخته شدهای در این حوزه هستند و آنها نیز کار را مطالعه کردند و ایرادات را گفتند و نهایتا شد کاری که در دست ساخت داریم.
محمد دوست درباره درباره روش معرفی آیتالله طالقانی در این مستند نیز گفت: زندگی کامل آیتالله طالقانی از کودکی تا پس از رحلت را در این مستند نبال میکنیم و در مسیر معرفی وی شما نمیتوانید بگویید این شخصیت تنها مبارز یا تنها یک عالم بوده بلکه باید درباره علمش، قرآن، مسجد، مبارزه، روشنفکری، کارهای اجتماعی، تکنولوژی و ... سخن بگویید تا این شخصیت انقلابی را کامل معرفی کنید.
وی در توضیح روش خود در معرفی آیتالله طالقانی افزود: اگر بخواهید موضع آیتالله طالقانی درباره جبهه ملی، مارکسیستها یا مجاهدین خلق را بگویید باید اول این کروهها و مخالفان آنها را معرفی کنید و بعد آیتالله طالقانی را معرفی کنید و آنگاه خود به خود یک دهه یا چند دهه از زندگی آیتالله طالقانی را نشان دادهاید.
این مستندساز با بیان اینکه تلاش کرده تا بگوید آیتالله طالقانی، آیتالله طالقانی است، تاکید کرد: به علت موضوعاتی که پیرامون آیتالله طالقانی وجود دارد، تعریف دقیقی از ایشان ارائه نشده و اگر ما بتوانیم آیتالله طالقانی را همانگونه که هست معرفی کنیم فکر میکنم بهترین کار را کردهایم.
وی به کسانی که پس از پایان کار، این اثر را در شبکه افق خواهند دید قول داد که «آیتالله طالقانی واقعی را خواهند دید» یعنی «آیتالله طالقانی، اغراق شده و شیک شدهای نخواهند دید؛ آیتالله طالقانی را همان گونه که بوده با همه خوبیها و نقاط ضعفش خواهند دید».
محمد دوست در این باره افزود: خیلی از اتفاقات درباره آیتالله طالقانی هست که مردم از آن خبر ندارند و یا اگر این اتفاقات مطرح میشود، ناقص مطرح میشود و یا سوء استفاده میشود لذا سعی میکنیم به این مباحث بپردازیم؛ اینکه داستان پسرانشان چه بود؛ ارتباطشان با سازمان مجاهدین، جبهه ملی و نهضت آزادی و نوع ارتباطشان با امام خمینی(ره) چگونه بود و چه قدر با امام خمینی(ره) هماهنگ بودند؟؛ این سوالاتی است که سعی میکنیم دراین مستند به آنها پاسخ دهیم.
منبع: فردا
انتهای پیام/
طالقانی : ما گمان کردیم برای تمام شدن دست بوسی ها انقلاب کردیم ولی .....