خطر آلوده شدن آبزيان در روش‌هاي جلوگيري از تبخير وجود دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، كم آبي و خشكسالي واقعيت‌هاي امروز كشورمان است كه مورد اتفاق نظر مجامع مختلف قرار دارد. 
كشور خشك ايران كه بيش از 70 درصد از منابع تجديدپذير خود را در اثر تبخير از دست مي‌دهد، امروز رو به استفاده از روش‌هاي جلوگيري از تبخير آورده است؛ روش‌هايي كه احتمال آلوده كردن آبزيان و افزايش سم آرسنيك در بدن آنها را به دنبال دارد.

يكي از اين روش‌ها ریختن مواد شمیایی نظیر هگزادکانول در سطح آب است كه می تواند تا حد زیادی از تبخیر جلوگیری کند. از خصوصیات این ماده شیمیایی این است که بر روی مزه و بو و طعم اثر نمی‌کند. ارزان قیمت بوده و از تبادل گاز کربنیک و اکسیژن جلوگیری می‌کند اما در عين حال احتمال افزايش آرسنيك در بدن آبزيان موجود در آب را نيز به دنبال دارد.

آرسنيك به عنوان ماده سمي و سرطان‌زايي شناخته مي‌شود كه در برخي محصولات مانند برنج‌هاي هندي ناحيه پنجاب در سال 89 و 90 وجود داشت و موجب توقف واردات از اين منطقه شد. آرسنيك خبرساز هر روز سر از يك محصول غذايي در مي‌آورد و گاه از پايه رد شده و يا دستور توقف واردات و مصرف براي محصول مورد نظر صادر مي‌شود.

اما در مورد اخير مسئولان وزارت نيرو با بيان اينكه اطلاعات شيميايي استفاده از اين مواد در اختيار است و خطري بابت سلامت مصرف آبزيان ندارد، معتقدند اين يكي از روش‌هاي موثر در دنيا محسوب مي‌شود. 

در مقابل ولي كارشناسان تغذيه از بازديدهايي صحبت مي‌كنند كه نشان مي دهد اين مواد سموم را در بدن آبزيان افزايش داده است.


منبع: تابناک


انتهای پیام/ 
برچسب ها: ابزیان ، الودگی ، سرطان زا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.