به گزارش خبرنگار
باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان، این سوالی است که دانشمندان تاکنون به آن پاسخ نداده اند و تا حدودی نیز پاسخ به آن پیچیده است زیرا صرفا بحث سلامتی آن مطرح نیست. بلکه بحث محیط زیستی آن نیز مورد نظر است. به زبان ساده به اندازه کافی در دریا ماهی وجود ندارد که همه بتوانند همیشه از آن سهم ببرند. هرجند محققان اعتقاد دارند مصرف بیش از دو بار ماهی در هفته بسیار برای سلامت جسم مفید است.
اِریک ریم، پروفسور اپیدمیولوژی و تغذیه و مدیر بخش قلب و عرق در هاروارد اِسکول آو پابلیک هِلت می گوید: برای بیشتر افراد مصرف روزانه ماهی مشکلی در پی ندارد و یقینا مصرف آن بهتر از خوردن روزانه گوشت قرمز است. هرچند وی می گوید برخی افراد مانند زنان باردار از مصرف برخی مواد غذایی باید خودداری کنند. ماهی های بزرگتر مانند اره ماهی و یا ماهی تُن دارای مواد سمی مثل جیوه هستند که در بدن جمع می شود. بنابراین مصرف روزانه این نوع ماهی ها حتی برای کودکان نیز توصیه نمی شود.
البته به گفته تِرِسا سینکروپ تالی، محقق دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، جیوه در ماهی های ریز اندام با دروره زندگی کوتاهتر مشکلات کمتری ایجاد خواهد کرد. این ماده صدمات کمتری در بزرگسالان ایجاد می کند هرچند تاثیرات موقتی در سیستم اعصاب بر جای خواهد گذاشت.
در ادامه پروفسور ریم اضافه می کند: گزارش هایی جسته و گریخته نشان می دهند بیمارانی که به صورت روزانه ماهی مصرف می کنند از مشکلات سیستم عصبی مثل گیجی و عدم تمرکز شکایت دارند. احتمالا این افراد کسانی اند که روزی دوبار ماهی تُن و سوشی مصرف می کنند. چنین افرادی با مشاهده علایم بیماری در خود باید مصرف این ماهی ها را تا زمان از بین رفتن تمام علایم متوقف کنند.
هرچند در بسیاری از تحقیقات نشان داده شده است آن دسته از افرادی که چند هفته یکبار ماهی تُن مصرف می کنند در مقایسه با کسانی که اصلا این ماهی را نمی خورند احتمال حمله قلبی در آن ها بسیار کمتر است.
انتهای پیام/