به گزارش
خبرنگار باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان ،بر اساس تحقیقات یک تیم متشکل از دانشمندان استرالیایی و بریتانیایی ، اقیانوس ها اکنون آکنده از پلاستیک است و "تقریبا قطعی است که تا سال ۲۰۵۰ جسد هر پرنده ای پیدا شود می توان در آن یک قطعه پلاستیک پیدا کرد."
این مطالعه نتیجه گیری می کند تا زمانی که روند ورود زباله به اقیانوس های جهان ادامه دارد، اوضاع برای پرندگان بدتر هم خواهد شد.
بر اساس گزارش منتشر شده درنشریه "پی ان ای اس" دکتر ون سبیل و همکارانش اعلام کرده اند که این تحلیل از یک جهت شوکه کننده است اما از سایر جهات به طرز غم انگیزی آشناست.
مطالعات متعدد اکنون حجم روزافزون زباله های پلاستیکی که با جریان باد یا آب به دریاها می ریزد را آشکار کرده است؛ و این روند تاثیری مخرب بر زیستگاه آبزیان دارد.
برای پرندگان که همیشه به دنبال غذا می گردند، یک فندک پلاستیکی یا در بطری که براق باشد می تواند همچون یک ماهی جلوه کند. اگر این مواد بلعیده شود ممکن است در دستگاه گوارش پرندگان بماند چون از آن رد نمی شود و سلامت حیوان را به خطر می اندازد.
با افزایش انبوه زباله های پلاستیکی در اقیانوس ها - براساس یک تخمین حدود ۸ میلیون تن در سال - خطرات بیشتری حیات وحش را تهدید می کند.
دانشمندان استرالیایی و بریتانیایی در مقاله خود در "پی ان ای اس" چند دهه ادبیات علمی در این زمینه را مرور کردند تا روند کنش و واکنش پرندگان و این زباله ها را ردگیری و درک کنند.
داده ها نشان می داد که در سال ۱۹۶۰، شاید در بدن کمی بیش از ۵ درصد پرندگان قطعات پلاستیکی پیدا شود.
امروز این رقم حدود ۹۰ درصد است. و براساس پیش بینی تیم محققان با روال کنونی، تا ۲۰۵۰ این رقم به ۹۹ درصد کل پرندگان دریایی خواهد رسید؛ یعنی تقریبا هیچ پرنده ای نخواهد بود که از این آلودگی متاثر نشده باشد.
در جهان حدود ۴۰۰ گونه مختلف پرنده دریایی وجود دارد. محققان می گویند پرندگان بیش از هر جا در نواری در اقیانوس جنوبی در نزدیکی استرالیا، آفریقای جنوبی و آمریکای جنوبی با خطر روبرو هستند. اینها جاهایی نیستند که بیشترین زباله پلاستیکی شناور باشد بلکه نقاطی است که بیشترین پرندگان را دارد.
زمانی تصور می شد این ناحیه بکرترین آب های جهان باشد، اما اکنون آنقدر آلوده است که دسته بزرگی از گونه ها در تماس با زباله قرار می گیرند.
دکتر ون سبیل سرپرست این تیم تحقیقاتی گفت: "دیگر چیزی به نام اقیانوس بکر وجود ندارد."
او گفت: "تک تک اقیانوس ها اکنون آکنده از پلاستیک هستند. در اقیانوس هایی که مشهور به آلودگی به پلاستیک نیستند هم حالا مقدار زیادی زباله پلاستیکی هست و این همان جایی است که بیشترین زیان را وارد می کند چون همه پرنده ها آنجا هستند."
یکی دیگر از یافته های این گزارش این است که این مشکل واقعا قابل حل است. فقط اگر بتوان جریان زباله پلاستیکی به اقیانوس ها را بند آورد، پرندگان دریایی ظرفیت بهبودی سریع را دارند.
کریس ویلکاکس از موسسه پژوهشی فدرال استرالیا (CSIRO) به بی بی سی گفت این مشکل "متفاوت از چیزی مثل تغییرات آب و هوایی است، چون درمان نسبتا آسانی دارد."
انتهای پیام/