به گزارش
خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس تحقیقاتی که بر روی هزار بیمار انجام شد مشخص گردید سطح بالای کلسترول و تری گلیسرید خون خطر ابتلا و عود سرطان پروستات را افزایش می دهد. این مطالعه در دانشگاه Duke در کارولینای شمالی بر روی هزار نفر از بیمارانی که مبتلا به سرطان پروستات بودند انجام گرفت. برای انجام این مطالعه اطلاعات و مقادیر چربی های خون بیماران جمع آوری شد. در ادامه ارتباط بین کلسترول و تری گلیسرید بالا با افزایش خطر ابتلا یا عود سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد بالا بودن چربی های خون خطر ابتلا به سرطان پروستات را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. همچنین بالا بودن این مقادیر خطر عود سرطان را در بیمارانی که مراحل بهبودی را طی می کنند افزایش می دهد. نکته مهم این مطالعه این بود که محدود کردن دریافت چربی و تنظیم چربی های خون برای بیمارانی که عمل جراحی سرطان پروستات انجام داده اند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
یک عامل خطرزای مهم در سرطان پروستات سن است. بیش از 70 درصد از مردان که سرطان در آنها مشخص شده است، بیش از 65 سال سن دارند. بهنظر میرسد عوامل ژنتیکی، بهویژه در خانوادههایی که تشخیص سرطان در آنها، در سن پایینتر از 60 سالگی بوده است، در پیشرفت سرطان پروستات نقش داشته باشد. خطر سرطان با افزایش شمار خویشاوندان نزدیک مبتلا به سرطان، افزایش مییابد. بنابر برخی شواهد عوامل غذایی خطر سرطان پروستات را افزایش یا کاهش میدهد.
سرطان پروستات، اغلب در مراحل اولیه هیچ علامتی را نشان نمیدهد. وقتی كه علائم بروز مییابد، بعید نیست بیماری به خارج از پروستات انتشار یافته باشد.
سیمرغ