بورس کالای کشاورزی می­ تواند موجب افزایش تولید، ایجاد اشتغال پایدار و سرمایه گذاری مطمئن در بخش کشاورزی شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛  رئیس اداره تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت : وجود تعداد زیاد عرضه کنندگان جزء و ضعیف بودن بنیه مالی آنها، عدم ثبات قیمت، وجود واسطه­های متعدد میان تولیدکننده و مصرف کننده، عدم استفاده از روش های مدرن بازاریابی، عدم وجود تشکل­های منسجم بازاریابی و اتکاء به بازارهای محدود داخلی از مهمترین علل ناکارامدی بازار محصولات کشاورزی است.

صمد رنجبری ادامه داد : بورس کالای کشاورزی بعنوان ابزاری برای بهبود روش مبادله و سامان دهی بازار کشاورزی و ایجاد بازار فروش منسجم، شفاف و توسعه یافته می­تواند موجب افزایش تولید، ایجاد اشتغال پایدار و سرمایه گذاری مطمئن در بخش کشاورزی شود و نقش مهمی را در توسعه بخش کشاورزی و تامین رفاه جامعه ایفا کند.

وی اطلاع رسانی شفاف به فعالین بازارو تولیدکنندگان، استاندارد کردن بازار و کالا، جلوگیری از نوسانات شدید قیمت، کاهش ریسک قیمت و معاملات، به وجود آمدن بازار رقابتی، اصلاح الگوی تولید از طریق انتقال اطلاعات بازارو تأمین نیاز مالی تولیدکنندگان رااز اهداف فعال­سازی بورس کالای کشاورزی برشمرد.

رئیس اداره تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: وجود برخی مشکلات در بازار کالا (چه درعرضه و چه در تقاضا) به ویژه بازار محصولات کشاورزی و همچنین برخی از نارسایی­های بازارهای سنتی و ناکارآمدی این بازارها از یک طرف و مزایا و منافع ایجاد و راه اندازی بورس کالا و توانمندی آن در رفع مشکلات از طرف دیگر، مهمترین انگیزه و عواملی هستند که موجب پدیدار شدن بازارهای بورس در اقتصاد کشورهای مختلف شده است .

رنجبری، با بیان این مطلب که بورس کالا در دنیا سهم قابل توجهی در داد و ستد دارد ؛ اظهار داشت: در ایران از حدود یکصد میلیون تن تولیدات کشاورزی حدود 176 هزار تن در بورس کالا عرضه شده که سهم بسیار ناچیزی (در حدود دو دهم درصد) از تولیدات کشاورزی را به خود اختصاص می­دهد. در حالیکه این مقدار در بخش صنعت به حدود 25 میلیون تن محصول عرضه شده می­رسد.

ایشان با بیان اینکه در سال 1393 در بورس کالای استان فارس مقادیر 2 هزار و 100 تن خرمای زاهدی فراشبند، یک هزار تن گندم دوروم، 450 تن کلزا و 100 تن تخم خرفه عرضه شده است ؛ افزود : 500 تن شکر فسا، 165 تن مرغ منجمد، 150 تن ذرت دانه­ای، 50 تن کنجاله سویا وارداتی و 50 تن برنج هندی وارداتی در این مدت در بورس معامله شده است.

رنجبری گفت : در 4 ماهه نخست سال جاری نیز مقدار یک هزار تن گندم دوروم و 3 تن خرفه صادراتی عرضه و مقدار 23 هزار تن ذرت دانه­ای در بورس کالای استان معامله شده است.

وی تصریح کرد : به موجب آئین­نامه و دستورالعمل­ اجرایی ماده 33 قانون افزایش بهره­وری، تولیدکنندگان بخش کشاورزی می­توانند محصولات تولیدی خود رادربورس کالا عرضه کنند.

وی خاطر نشان کرد :درصورتی­ که قیمت معامله محصول در بورس کمتر از قیمت تضمینی اعلام شده از سوی دولت باشد، دولت موظف است مابه­التفاوت قیمت تضمینی و قیمت معامله شده در بورس و هزینه­های تبعی آن(حمل و نقل، انبارداری و ...) را به تولیدکننده پرداخت کند.

رئیس اداره تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان این که در آینده نزدیک قیمت تضمینی جایگزین سیاست خرید تضمینی محصولات کشاورزی خواهد شد که صرفه و صلاح دولت و تولیدکنندگان را دربر خواهد داشت افزود: حضور و فعالیت تولیدکنندگان، تعاونی ها و تشکل­های بخش کشاورزی به منظور بازاریابی محصولات تولیدی در بورس کالا در کنار حمایت­های موثر دولت و فعال بودن کارگزاری­های بورس کالای استان، می­تواند زمینه توسعه بورس کالای کشاورزی را در استان فراهم کند.

انتهای پیام/س



برچسب ها: بورس ، کالای ، کشاورزی ، اصلاح ، شیراز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر
۱۱:۴۷ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
حضورعامه مردم راهگشااست