رئیس سازمان محیط زیست با انتقاد از واردات بدون نظارت محصولات دستکاری شده ژنتیکی به کشور گفت: با توجه به عوارض و شیوع برخی از بیماری‌ها واردات این محصولات طبق قانون باید با نظارت سازمان‌های مربوطه انجام شود.

واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی باید با نظارت انجام شودبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور امروز در سومین همایش بین‌المللی توسعه تجارت و بازار محصولات ارگانیک گفت: دولت یازدهم از ابتدای کار خود برای محیط زیست اهمیت زیادی قائل شده و در برنامه‌ها و ضیافت‌های خود به آن توجه کرده است نه به اینکه محیط زیست موضوع جذابی است بلکه تنها دلیل توجه مسئولان دولت یازدهم به محیط زیست به دلیل درک عمیق مسئولین از اهمیت این موضوع است.

وی افزود: بعد از صلح و امنیت که متأسفانه در حال حاضر وضعیت مناسبی در دنیا ندارد محیط زیست یک تهدید جدی برای بشر است و در کشور ما در سال‌های گذشته به دلیل کم‌توجهی به محیط زیست و فشار برای توسعه و عمران فراتر از ظرفیت آن بهره‌کشی شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های دولت یازدهم جهت حفاظت از محیط زیست گفت: دولت در زمینه‌های مختلف از جمله حفاظت از آب و خاک که متأسفانه وضعیت آبی ایران به دلیل برداشت بی‌رویه و کم‌توجهی به منابع زیرزمینی با مشکلات جدی مواجه شده برنامه‌های ویژه‌ای دارد و به حفاظت از خاک نیز توجه ویژه کرده است.

ابتکار تصریح کرد: لایحه حفاظت از تالاب و خاک توسط دولت تنظیم شده و در دستور کار مجلس قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اصلاح الگوی کشاورزی و آبیاری و کاهش مصارف کود و سم یکی دیگر از رویکردهای جدی دولت است که در حال حاضر میزان سم و کود به طور مداوم در منابع آب و خاک در حال پایش است و به سازمان‌های مربوطه ابلاغ شده تا سمومی که آثار منفی بر روی سلامتی و تنوع زیست محیطی دارند مصرف نشود.

معاون رئیس جمهور با انتقاد از واردات مواد غذایی دستکاری شده ژنتیکی (GMO) گفت: متأسفانه این موضوع به یکی از مشکلاتی جدی تبدیل شده است چرا که واردات این گونه محصولات بدون هیچ کنترل و نظارتی تاکنون انجام شده که با توجه به شیوع برخی بیماری‌ها یک زنگ خطر جدی به شمار می‌رود.

ابتکار با اشاره به تشکیل شورای عالی ایمنی زیستی به ریاست معاون اول رئیس جمهور در دولت گفت: در این دوران به اصلاح دستورالعمل‌ها و تدوین برنامه‌ها پرداخته می‌شود و باید واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی نیز در این شورا بررسی شود.

وی ادامه داد: واردات این گونه محصولات هم از لحاظ بهداشتی و هم از لحاظ زیست محیطی باید کنترل و نظارت شود و در این راستا تمام توان خود را به کار خواهیم برد.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که از نظر ما کشاورزی ارگانیک بهترین نوع کشاورزی است که به تنوع زیستی لطمه کمتری می‌زند و با این شیوه کشاورزی ضمن حفظ منابع آب و خاک غذای سالم نیز به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

ابتکار با تأکید بر اینکه بررسی واردات محصولات (GMO) در شورای عالی ایمنی زیستی از اولویت‌ها خواهد بود.

وی در ادامه گفت: خوشبختانه در طی سال‌های گذشته مصرف سموم خطرناک در کشور کاهش یافته و در این راستا آموزش کشاورزان اهمیت بسیاری دارد که باید همه انجمن‌ها و ارگان‌ها وارد عمل شوند تا کشاورزی ارگانیک و تولید محصول سالم در کشور رواج بیابد.

وی افزود: سازمان میادین میوه و تره‌بار نیز مکلف شده تا پایش بقایای سموم را در محصولات انجام دهد.

ابتکار با اشاره به اقدامات شورای عالی ایمنی زیستی گفت: در این شورا برنامه و وظایف هر کدام از سازمان‌ها و نهادها در ارتباط با حفظ محیط زیست مشخص شده است.

وی ادامه داد: همچنین واردات محصولات تراریخته طبق قانون باید با نظارت انجام شود و پس از تأیید سازمان‌های مربوطه اجازه ورود آن به کشور داده شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۲۰:۰۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
انتظار مردم از سازمان محیط زیست این است که با ورود هر گونه محصول دستکاری شده ژنتیکی به سفره مردم ایران مقابله کنند. مردم حق دارند بدانند چه می خورند.
آخرین اخبار