از میان فرآورده‌های غذایی تغییر یافته ژنتیکی، تغییرات آن دسته از فرآورده‌هایی مجاز شناخته می‌شود که در سطح بین‌المللی به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان دکتر هدایت حسینی با بیان اینکه از جمله موضوعات مهم و پر‌اهمیتی که در اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی و بهداشتی اهتمام ویژه‌ای نسبت به آن وجود دارد بحث ایمنی زیستی در حوزه ایمنی غذایی است، تصریح کرد: اصولا یکی از مسائل مطروحه در این بخش، فرآورده‌های غذایی تغییر یافته ژنتیکی هستند.

وی افزود: در بین این مواد غذایی، آنهایی که تغییرات‌شان مجاز شناخته می‌شود که در سطح بین‌المللی به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده باشند در این صورت استفاده از فرآورده‌های غذایی تغییر یافته ژنتیکی برای مصرف کننده مشکلی ایجاد نمی‌کند.

وی همچنین ضمن بیان ضرورت و الزام درج ترکیبات فراورده‌های تغییر ژنتیکی، درصد و مقدار آن بر روی برچسب‌های اطلاع رسانی محصول خاطر نشان کرد: برخی از انواع تغییرات ژنتیکی هنوز هم از نظر ایمنی و سلامت به تایید نرسیده، اما طبیعی است که سازمان غذا و دارو هیچگونه مجوز تولید یا وارداتی برای این مواد غذایی صادر نکرده باشد.

بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، حسینی با اشاره به اینکه در زمان صدور مجوز برای واردات و تولید این مواد غذایی به ویژه برخی از انواع غذایی مثل دانه های روغنی و برخی فراورده ها که از سویا و ذرت تهیه می‌شوند، توجه لازم صورت می گیرد تا صحت و سقم تغییرات ژنتیکی آنها مشخص شود، عنوان کرد: این توجه بگونه‌ای است که پس از طی مراحلی حتی تاییدیه مجامع بین‌المللی مرتبط بررسی و پس از طی تحقیقات و اخذ نتایج مثبت، نسبت به صدور مجور برچسب‌گذاری و ورود به سطح عرضه آنها اقدام می‌شود.

مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پایان تاکید کرد: اگر غیر مجاز بودن فرآورده های مذکور مسجل شد طبیعتا به بازار راه پیدا نم‌ کنند و آنهایی هم که بصورت قاچاق به سطح عرضه وارد شده باشند، حتما جمع آوری خواهند شد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار