1. شهر باستانی اورشلیم
هرچند برنامه هایی برای حفظ این شهر در حال اجراست اما پیشرفت این پروژه به کندی صورت می گیرد. یونسکو اسم این شهر را در فهرست آثار تاریخی در معرض خطر قرار داده است.
2. پِترا، مصر
پترا یا شهر گُل سرخ (به خاطر رنگ سنگ های آن) این شهر یکی از اصلی ترین جاذبه های جهانگردی مصر است. متاسفانه در طی قرن گذشته عوامل طبیعی مثل باد و باران و دخالت عوامل انسانی همچون تماس دست و ایجاد خراش و حکاکی باعث فرسایش و تخریب 1.5 اینچ از سطح دیوارهای آن شده است. عبور و مرور چهارپایانی مثل شتر و الاغ نیز به فرسایش پیاده روهای آن دامن زده است.
3. ایستگاه توفلس بِرگ ناسا، آلمان
این بنا که در طی جنگ سرد و به عنوان ایستگاه شُنود بلوک شرق توسط آژانس امنیت ملی آمریکا احداث شد، امروزه به حال خود رها شده است.
4. کاخ سلطنتی کاسِرتا، ایتالیا
متعلق به قرن 18است و به عنوان بزرگترین کاخ دنیا با مساحت 2 میلیون متر مکعب شناخته می شود. بی توجهی به این بنا و پیشرفت بسیار آرام برنامه های نوسازی به دلیل کاغذبازی اداری، زمینه فرسودگی آن را فراهم کرده است.
5. خانه مِلنیکو، روسیه
این خانه که از طراحی های معمار معروف روسی کُنستانتین مِلنیکو است در سال 1929 تکمیل شد. شهرت این ساختمان به دلیل تضاد آن با معماری سنتی شوروی آن سال هاست. در حال حاضر نوه وی که او هم معمار است در آن جا زندگی می کند. حفر زمین های مجاور برای احداث پارکینگ های زیرزمینی باعث شکاف های بسیاری در دیواره آن شده است.
6. یِمرِهانا کریستوس، اتیوپی
این کلیسا که دربالای تیغه کوهی به ارتفاع 2700 متری ساخته شده ، 42 کیلومتر از نزدیکترین شهر فاصله دارد. همین مسئله هم باعث دست نخوردگی آن شده اما احداث جاده ای جدید به این محوطه و ساختن دیوار های جدید در اطراف ورودی ساختمان باعث آسیب هایی به ساختمان شده است.
7. برج ناکاگیا، توکیو
در این برج که طراحی اش الهام گرفته از سوخت وساز درونی بدن است، 140 کپسول مستقل وجود داردکه تجسمی از سلول های زنده بدن هستند. تک تک این کپسول ها قابل جابه جایی اند و می توان آن ها را از ساختمان جدا کرد. این بنا هم اکنون نیازمند نوسازی است.
8. یونیون ترمینال، سینسیاتی
این ساختمان در سال 1933 و در اوج جنبش هنری دِکو به عنوان ایستگاه راه آهن ساخته شد. در حال حاضر کمپینی برای جمع آوری کمک های مالی به منظور ترمیم این بنا برپاست.
انتهای پیام//