به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، اسدالله هادی نژاد روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان، تقریبا به اندازه کشفیات پارسال بوده و تنها اندکی افزایش داشته است.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران سردمدار مبارزه با قاچاق مواد مخدر در دنیا بوده و میزان کشفیات سالانه نشان دهنده این تلاش مستمر است.
وی با اشاره به ضررهای جبران ناپذیر اعتیاد در کشور گفت: حدود 60 درصد زندانیان، 55 درصد طلاق ها و 45 درصد سرقت های خرد در کشور مرتبط با موضوع مواد مخدر هستند.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه افغانستان تولید کننده عمده و اروپا مصرف کننده عمده مواد مخدر در جهان است، اضافه کرد: به همین دلیل ایران بهترین مسیر برای ترانزیت این مواد به شمار می رود که البته برای جلوگیری از این امر فعالیت های مختلفی از جمله انسداد مرزهای شرقی انجام گرفته است.
هادی نژاد ادامه داد: با تلاش های صورت گرفته در زمان حاضر تنها 35 درصد قاچاق مواد مخدر از مسیر ایران صورت می گیرد که امیدواریم با انسداد مرز در مرز ایران با پاکستان تا پایان امسال این رقم به 15 درصد برسد.
وی افزود: 90 درصد مواد مخدر سنتی دنیا در افغانستان تولید می شود که نیروهای طالبان و قدرت های استکباری نقش مهمی در این تولید ایفا می کنند به طوری که در زمان ورود آمریکایی ها به افغانستان در سال 2001 حدود 180 تن مواد مخدر در این کشور تولید می شد و این رقم در زمان خروج این نیروها به شش هزار و 400 تن رسید.
وی اضافه کرد: تولید مواد مخدر در افغانستان علت های مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به درآمد مناسب کشاورزان از این طریق، میزان تولید بیشتر نسبت به دیگر مواد، سودجویی مسوولان محلی، حمایت تروریست ها، نبود زیرساخت های مناسب کشاورزی در این کشور و همچنین سرمایه گذاری گسترده شرکت های مافیایی تولید، قاچاق و توزیع مواد مخدر اشاره کرد.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: در سال های گذشته تمهیداتی برای ایجاد کشت جایگزین در افغانستان اندیشیده شد ولی نتوانست تاثیرگذار باشد.
هادی نژاد در بخش دیگری اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور را مبارزه با خرده فروشی ها عنوان کرد و ادامه داد: خرده فروش ها به دلیل فعالیت در منظر و دید مردم از اهمیت زیادی برای ما برخوردار هستند و تمام توان خود را برای مقابله با این افراد به کار گرفته ایم.
وی به موضوع شیشه نیز اشاره کرد و گفت: در گذشته از مرزهای شمال غرب کشور، پیش سازهای مواد مخدر صنعتی وارد می شد ولی جلوی این امر گرفته شد و در زمان حاضر با توفیقات ایجاد شده، قیمت این ماده مخدر تا چهار برابر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: همچنین در ماه های گذشته محموله شیشه از پاکستان وارد کشور شد که خود این امر نیز نشان از موفقیت ما در انهدام باندهای ورود پیش ساز مواد مخدر صنعتی و تولید این مواد در شمال غرب کشور بود.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور آذربایجان غربی را یکی از استان های فعال کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و افزود: امیدوار هستیم با تلاش های صورت گرفته روز به روز روند مبارزه در این استان توفیقات بیشتری به ویژه در حوزه مواد مخدر سنتی کسب کند.
اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی زمان حاضر در کشور به شمار می رود که تبعات زیادی در حوزه های اجتماعی، خانوادگی و اقتصادی در پی داشته است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/