مهیار قیومآبادی متخصص دندانپزشکی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: برخی از مواد به دلیل نوع جنس به ویژه درجه سختی بالا، تاثیرات مضر و منفیتری بر روی دندانها میگذارند و این تاثیرات و عوارض منفی در تمامی افراد اعم از کودک و بزرگسال وجود خواهد داشت.
وی تاکید کرد: مینای دندان در برابر برخی از مواد بسیار آسیبپذیر بوده و با وجود اینکه یکی از سختترین مواد در بدن است، اما ممکن است به راحتی بشکند.
قیومآبادی با بیان اینکه یخ و ذرت بوداده دو ماده خطرناک برای دندان هستند، تصریح کرد: این دو ماده میتوانند موجب شکسته شدن دندانها شوند و وقتی دندان شکسته میشود در واقع دیگر رشد مجددی نخواهد داشت.
وی افزود: خوردن یخ و ذرت بوداده به دلیل سخت و سفتبودن برای دندانها بسیار مضر و خطرناک است و در صورتیکه تعدادی از دندانها پر نیز شده باشند، این مضرات و خطرات بیشتر خواهد بود.
قیومآبادی با اشاره به لزوم مراقبت دندانها در مصرف این مواد اظهار داشت: به دلیل آسیبپذیرتر بودن مینای دندان در دوران کودکی، والدین باید مراقب باشند که کودکان آنها به خوردن زیاد یخ و ذرت عادت نکنند.
وی یادآور شد: فلوراید یکی از مواد مورد نیاز برای سلامت دندانها است که در خمیر دندانها به میزان کافی وجود دارد ولی مصرف زیاد این ماده نیز برای دندانها مضر است.
قیومآبادی خاطرنشان کرد: مصرف زیاد فلوراید دندانها را نفوذپذیر میکند و به ویژه در کودکان راه را برای ورود مواد غذایی و عوامل میکروبی به دندانها و فضاهای بین دندانی هموارتر میکند، به همین دلیل در مصرف آن باید دقت بیشتری کرد.
انتهای پیام/