به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گمرک ایران، کرباسیان از توافق میان سازمان جهانی گمرک (WCO) و سازمان تجارت جهانی (WTO) خبر داد و گفت: این دو سازمان توافق کردهاند تا اختیارات گمرکات را در اعطای تسهیلات تجاری افزایش دهند.
وی با اشاره به ضرورت تسهیل تجارت و سهم توسعه تجارت خارجی در بهبود فضای کسبوکار و اشتغال زایی، قوانین متعدد و دستوپاگیر را یکی از موانع اصلی تسهیل تجارت در کشور عنوان کرد و گفت: قوانین و مقررات پیچیده موجود در کشور ما با اتحادیه اروپا قابل مقایسه نیست.
کرباسیان افزود: ما سطح توقع مردم و فعالان اقتصادی را از گمرک بالا بردهایم و با اجرای برنامه زمانبندی تلاش کرده ایم تا ترخیص کالاهای ضروری و مورد نیاز مردم و مواد اولیه تولیدکنندگان و صاحبان صنایع در اولویت قرار گیرد و کالاهای مصرفی در مرحله بعد ترخیص شود، با این حال قوانین و مقررات در کشور ما دستو پاگیر است و ضرورت همراهی سازمانهای مرتبط را میطلبد.
وی در ادامه انجام مطالعات تطبیقی برای تسهیل تجارت و تجهیز گمرکات را ضروری دانست.
رئیس کل گمرک ایران با تأکید بر اینکه زندگی مردم در مرزها به گمرک وابسته است، به بازدید هفته گذشته خود از گمرکات استان خراسان رضوی و مرز لطفآباد اشاره کرد و از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در گمرک مرزی لطفآباد تقدیر و تشکر کرد.
کرباسیان همچنین درجهت بهبود فعالیتهای آموزشی در گمرک توصیههایی داشت و با اشاره به اینکه آموزش باید جهتدار باشد، بر ضرورت برگزاری دورههای آموزشی به صورت کارگاهی و عملی تأکید کرد.
وی همچنین از اصلاح ساختار گمرک در آینده ، منطبق با سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی و سامانه جامع گمرکی خبر داد.
رئیس کل گمرک ایران در بخش دیگری از سخنان خود جمعبندی و ارزیابی نتایج دورههای آموزشی در گمرک را ضروری دانست و با تأکید بر منطقهای شدن دورههای آموزشی اظهارداشت: توصیه میکنم تا کارهای عملی سایر سازمانهای همکار گمرک به همکاران آموزش داده شود.
کرباسیان همچنین از همکارانی که برای برگزاری دوره آموزشی عالی فشرده گمرکی تلاش کردند تقدیر و تشکر کرد و با اشاره به حضور ارزشمند اعرابی به عنوان مدرس در این دوره آموزشی از وی تجلیل به عمل آورد.
این گزارش حاکی است، بهزاد شیری معاون برنامهریزی و امور بینالملل گمرک ایران نیز در این مراسم گزارشی از نحوه برگزاری دوره آموزشی مزبور ارائه کرد و گفت: فهرست عناوین این دوره آموزشی را با اقتباس از دانشگاههای معتبر بومیسازی کردیم.
غلامحسین نوحی مدیرکل دفتر مطالعات، تحقیقات و ظرفیتسازی نیز مطالبی درخصوص چگونگی برگزاری این دوره بیان کرد و گفت: این دوره آموزشی برای 25 نفر از همکاران معرفی شده از گمرکات سراسر کشور به مدت 29 روز کاری برگزار شد.
در این مراسم مسعود کمالوند معاون توسعه مدیریت و منابع، علیرضا مقدسی معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، زیباکردار حسابرس کل امور اقتصادی دیوان محاسبات نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/