نماینده موافق استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی در مجلس با بیان این که بحث مؤسسات مالی و اعتباری یکی از محورهای استیضاح طیب نیا است گفت: به طور خاص موسسه مالی و اعتباری میزان پاشنه آشیل استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی است.

موسسه مالی و اعتباری میزان پاشنه آشیل وزیر اقتصاد و دارایی/  استیضاح وزیر اقتصاد اعلام وصول نمی‌شودبه گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "موسی‌الرضا ثروت" نماینده مجلس و موافق استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی و "غلامرضا تاج‌گردون" نماینده مجلس شورای اسلامی و مخالف استیضاح وزیر اقتصادی و دارایی در گفتگوی ویژه خبری امشب 27 مرداد ماه به بررسی پشت صحنه استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی پرداختند.

در ابتدای این برنامه موسی‌الرضا ثروتی موافق استیضاح وزیر اقتصادی و دارایی به مهم‌ترین دلایل استیضاح طیب نیا اشاره کرد و گفت: وزیر اقتصاد و دارایی سه کارت زرد گرفته و تقریباً شرایط برای استیضاح وی فراهم است ضمن این که مشکلاتی چون بحث مؤسسات مالی و اعتباری و یا بحث‌های دیگری همانند این که گاهی مصاحبه‌هایی از طریق بانک مرکزی صورت می‌گیرد که جامعه را ملتهب می‌کند.

وی با بیان این که مؤسسات مالی و اعتباری به موجب قانون تشکیل می‌شود تصریح کرد: وزیر اقتصادی و دارایی عضو اصلی شورای پول و اعتبار و مجمع عمومی بانک مرکزی است و طبق اصل 88 و 89 قانون اساسی مجلس در بخش نظارتی مسئولیت دارد که نارسایی‌ها را که در جامعه مشاهده می‌کند اعم از مشکلات اقتصادی، بیکاری، نقدینگی، وام ازدواج، مسائل مالیاتی، اصناف و .... را پیگیری کند.

در ادامه گفتگوی ویژه خبری امشب غلامرضا تاج گردون مخالف استیضاح وزیر اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سؤال چرا وزیری که 220 رای می‌آورد بعد از دو سال  قرار است استیضاح شود گفت:  طیب نیا یک چهره شناخته شده برای نماینده مردم و نمایندگان مردم کورکورانه به او رای ندادند بلکه رای اعتماد به وی با توجه به سوابق وی بوده است و این فرد مورد اعتماد مجلس بوده و است.

وی در ادامه به اظهارات مقام معظم رهبری در خصوص بحث سؤال و استیضاح  از وزرا اشاره کرد و یادآور شد: در آخرین دیداری که مقام معظم رهبری با نمایندگان داشتند ایشان عنوان کردند که در بحث سؤال و استیضاح از وزرا آن چیزی که از وزیر سؤال می‌شود باید در چارچوب وظیفه او باشد پس ما باید در غالب کارمان وزیر را با وظایفی که به او سپرده شده بسنجیم.

تاج گردون با اشاره به اخذ سه کارت زرد وزیر اقتصاد از مجلس شورای اسلامی گفت: دو کارتی که قبلاً به طیب نیا داده شده اصلاً به حوزه وظیفه وی ربط نداشته و موضوع آن دو کارت مرتبط با بانک مرکزی بوده است ضمن این که کارت زرد آخری هم که توسط وی گرفته شده باز ربطی به موضوع استیضاح ندارد.

نماینده  مخالف استیضاح وزیر اقتصاد و دارای تصریح کرد :موضوع استیضاح هیچ ربطی به سه سؤال قبلی از وزیر اقتصاد و دارای نداشت .

استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی 6 محور دارد

ثروتی ، نماینده موافق استیضاح وزیر اقتصاد و دارای با بیان این که بحث‌های استیضاح لزوماً موضوع سؤالات نیست گفت: در متن استیضاح 6 محور مطرح شده که از جمله این موارد بحث مالیاتی، نقدینگی، مؤسسات مالی و اعتباری و ... است

موسسه مالی و اعتباری میزان پاشنه آشیل استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی است

این نماینده موافق استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی با بیان این که طبق اصل 137 قانون اساسی  هر وزیر مقابل رئیس جمهور و مجلس باید پاسخگو باشد به بحث مؤسسات مالی و اعتباری اشاره کرد و گفت: به طور خاص موسسه مالی و اعتباری میزان پاشنه آشیل استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی شد که چرا بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی اجازه دادند ی چنینی شرایطی به وجود آید که با آرم قوه قضاییه و مجوز بانک مرکزی  چنین وضعیتی به وجود آید.

تاج گردون نیز در مقابل اظهارات نماینده موافق استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص موسسه مالی و اعتباری میزان گفت: این موسسه یک موسسه ای است که به دلیل غفلت یک مجموعه در چند سال گذشته شکل گرفته و حداقل وزیر اقتصاد هیچ نقشی در این فرآیند نداشته است.

وی با بیان این که روزی که سؤال از وزیر اقتصاد و دارایی در صحن علنی مطرح شد چند محور مطرح بود که یکی از آن‌ها بحث مالیات از اصناف بوده است گفت: یکی از سؤالات مطرح شده توسط نمایندگان این بود که چرا از کسبه مالیات زیاد اخذ می‌شود این در صورتی است که مجموع مالیات اخذ شده از حقوق‌بگیران 3 هزار میلیارد تومان است اما تمام کسبه از جمله پزشکان و وکلا و .... 3 هزار و 800 میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده‌اند.

تاج گردون تصریح کرد: رقم اخذ شده توسط اصناف نیز در بودجه توسط مجلس تصویب شده است

نظام جامع مالیاتی پیاده نشده و مسئول آن وزیر اقتصاد و دارایی است

ثروتی نماینده موافق استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی در مقابل سخنان تاج گردون اظهار داشت: درست است که رقم 3 هزار و 800 میلیارد تومان شاید رقم زیادی نباشد اما بر اساس ماده 120 و 121 برنامه پنجم توسعه دولت وزارت اقتصاد را مکلف کرده که اطلاعات جامع مالیات تهیه کند تا بتواند اطلاعات را به سازمان امور مالیاتی تأمین دهد اما شاهد هستیم که نظام جامع مالیاتی پیاده نشده و مسئول آن وزیر اقتصاد و دارایی است.

حجت الاسلام ابو ترابی فرد نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی طی گفتگوی زنده تلفنی گفت: بر اساس مصوبه ای که در هیئت رئیسه داشتیم از وزیر اقتصاد و دارایی و همکاران طراح استیضاح دعوت به عمل آوردیم تا جلسه ای را برگزار کنیم.

مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجازها و برخی مجازها در نظام اقتصاد کشور اختلال ایجاد کرده‌اند

حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به این که تک تک استیضاح کنندگان بر شخصیت قابل قبول حقیقی و حقوقی وزیر اقتصاد اذعان داشتند افزود: ما با چند واقعیت در کشور روبرو هستیم که یکی از آن‌ها مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز و یا حتی برخی از مجازها هستند به گونه ای که این مؤسسات امروزه در نظام اقتصادی کشور اختلال ایجاد کرده‌اند.

وی با بیان این که دولت و مجلس در این امر اتفاق نظر دارند اظهار داشت: موسسه مالی و اعتباری میزان عده قابل توجهی از شهروندان را با معضل جدی روبرو کرده است.

نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که طرح استیضاح برای این بود تا مشکلات مردم را منتقل کنیم بیان کرد: طرح سؤال باعث شفاف شدن مسئله می‌شود.

 استیضاح وزیر اقتصاد اعلام وصول نمی‌شود

حجت الاسلام ابو ترابی فرد با تاکید بر این که الآن استیضاح اعلام وصول نمی‌شود گفت: به دنبال اغنا همکاران هستیم تا نیازی به طرح استیضاح نباشد.

وی افزود:  مقرر شد جلسه ای را در خدمت وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و یکی از مسئولان ارشد دستگاه قضایی داشته باشیم تا با هماهنگی مسئولین اجرایی و قضایی به نقشه راه قابل قبولی برسیم.

نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی مسئول مستقیم بازار پولی بانک مرکزی است خاطر نشان کرد: در این راستا وزیر اقتصاد را دعوت کردیم تا به دو مسئله مالیات و مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز و میزان پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: باید کسانی مالیات پرداخت کنند که سود لازم را می‌برند و کسانی که نباید مالیات بپردازند نباید در این راستا اقدام کنند.

ثروتی با اشاره به این که 700 موسسه پولی و مالی غیر مجاز داریم گفت: در این راستا هم وزیر اقتصاد و هم بانک مرکزی مسئولیت دارند.

وی با اشاره به این که اگر صندوق‌ها درست اقدام می‌کردند مردم دیگر دغدغه ایی نداشتند افزود: 3 هزار و 300 میلیارد سپرده است و باید بانک مرکزی در این رابطه پاسخگو باشد.

تاج گردون در ادامه برنامه با اشاره به این که نرخ رشد نقدینگی 30 درصد است که 9 درصد آن مربوط به نظام پولی و بانکی می‌شود ادامه داد: وزیر اقتصاد توانست سهم قابل توجهی از مؤسسات را ساماندهی کند.

وی با اشاره به این که بانک مرکزی امتیازات خاصی زا نیازمند است ادامه داد: وزیر اقتصاد مقصر اتفاقات نیست بنابراین نباید بایت تخلف دیگران وزیر را استیضاح کرد.

اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی گفت: بانک مرکزی مسئول مستقیم بازار پولی است به طوری که به مأموریت خود عمل می‌کند.

 صندوق ضمانت سپرده‌ها برای حمایت از سپرده گذاران ایجاد شده است

وی با اشاره به این که کارگروهی را تشکیل دادیم تا به ساماندهی مؤسسات پولی و مالی بپردازند ادامه داد: صندوق ضمانت سپرده از دو سه سال پیش تشکیل شده است به طوری که برای فراهم کردن مقدمات آن نیازمند زمان هستیم.

قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به این که صندوق ضمانت سپرده‌ها برای حمایت از سپرده گذاران در مؤسسات پولی و بانکی مجوز دار است بیان کرد: این صندوق بر اساس حق عضویتی که از بانک‌های مجاز اخذ می‌کند آسیب‌ها را مورد پوشش قرار می‌دهد.

کمیجانی با بیان این که 166 میلیارد تومان بابت سپرده قانونی موسسه میزان در بانک مرکزی وجود دارد ادامه داد: بانک مرکزی بنا به مشورت کارشناسی مبالغی را که در اختیار داشت صرف حمایت از سرمایه گذاران می‌کند.

وی ادامه داد: بانک مرکزی با مدیریت تمام و با بررسی کارشناسی موضوعات را دنبال می‌کند.

بانک مرکزی 270 میلیارد سپرده دارد

قائم مقام بانک مرکزی افزود: بانک مرکزی 270 میلیارد سپرده دارد و پاسخگوی سپرده گذاران خواهد بود.

انتهای پیام/



برچسب ها: گفتگو ، استیضاح ، طیب نیا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۱:۴۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
سلام
لطفا شما پیگیر موضوع میزان باشید؟
امید ما که صحبت های بی سر و ته هر شخصی به سر اومده
خواهشا خبر دقیقی بدهید که چه می شود و چه خواهد شد
مردم را تعین تکلیف کنید
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ورشکسته
۰۸:۰۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
شما میدونی چند تا خانواده بدبخت شدند؟؟؟؟اصلا خبر داری بانک مرکزی چه بلایی سرمون اورد؟
Iran (Islamic Republic of)
ورشکسته
۰۸:۰۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
میدونی چند تا خانواده بدبخت شدند؟؟؟؟اصلا خبر داری بانک مرکزی چه بلایی سرمون اورد؟
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۰۷:۵۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
سلام. تکلیف سهامداران حقیقی بورس چی میشه ؟؟!! خیلی ها از جمله خود بنده از سال 92 سرمایم شده نصف .
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر
۰۶:۱۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
وزارت دارایی و مجموعه های وابسته میتوانندپرچمداراقتصادمقاومتی باشند
آخرین اخبار