مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از تفاهم سازمان محیط زیست با آب و فاضلاب تهران به منظور تکمیل شبکه فاضلاب استان تهران خبر داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدهادی حیدرزاده در مورد طرح شهرداری برای ساماندهی درختان ولیعصر و تغییر روش آبیاری آنها گفت: عمر اکولوژیک درختان ولیعصر تمام شده و دچار خزان زودرس شده‌اند و از اواسط مرداد شروع به زرد‌ شدن می‌کنند؛ این امر در نتیجه ورود فاضلاب‌ها به انهار غربی و شرقی ولیعصر است.
 
وارد کردن فاضلاب به انهار ولیعصر پیگرد قانونی دارد

 
وی با بیان اینکه تا به حال 76 نقطه که از آنها فاضلاب وارد انهار ولیعصر می‌شود شناسایی شده است، افزود: معمولا از مراکز درمانی و تجاری فاضلاب وارد انهار می‌شود و قطعا تعداد نقاطی که باعث ورود فاضلاب به این انهار می‌شود خیلی بیشتر از این 76 آبراه‌ است که از آنها شکایت شده و مراجع قضایی پیگیر این پروژه‌ها هستند.
 
اصلاح مدل کاشت درختان اقدام صحیحی است
 
حیدرزاده با تأکید بر اینکه کاشت درخت در داخل جوی نمی‌تواند کار درستی باشد، گفت: کف جوی‌ها سنگ فرش است اگر درخت بکاریم امکان بهسازی کل کف وجود ندارد و از آنجا که یکی از مراکز کلونی موش‌ها در داخل جوی‌ها است، اگر در مسیر جوی‌ها درخت نباشد کل کف را می‌توان سنگ‌چین کرد تا منافذ موش از بین رود. از سوی دیگر قرار دادن سموم برای از بین بردن موش‌ها امری است که در مدیریت شهری برای از بین بردن این موجودات صورت می‌گیرد، که اگر آب، این سم را به پای درخت ببرد به فضای سبز و درختان آسیب می‌رساند.
 
وی در ادامه افزود: با مدیریت آب‌ نیز می‌توان عمر اکولوژیکی درختان را بالا برد. بنابراین درختکاری باید در نقاطی که دارای آبیاری مدیریت شده، شبکه‌ای و قطره‌ای است صورت گیرد.
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه اصلاح مدل کاشت درختان اقدام صحیحی است، ادامه داد: در هیچ جای دنیا در مسیر جوی درخت نمی‌کارند. اگر زمانی این اقدام صورت می‌گرفت، به خاطر نبود آلودگی در آب بود ولی در حال حاضر آب‌ها آلوده است و کاشت درخت در جوی‌ها منطقی نیست.
 
شبکه فاضلاب تهران در حال تکمیل است
 

وی در ادامه با اشاره به ساخت شبکه فاضلاب استان تهران گفت:‌ بهترین روش ایجاد فاضلاب به صورت شبکه است، با این وجود تهران در زمینه مدیریت شبکه فاضلاب در میان کلان‌شهرهای دنیا، جزو 10 شهر آخر جهان به شمار می‌آید. اگرچه برای انجام این طرح در تهران خیلی دیر است اما اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام و شبکه فاضلاب این استان در حال تکمیل است؛ در همین راستا سازمان حفاظت محیط زیست تفاهمی با سازمان آب و فاضلاب تهران در این زمینه داشته است. همچنین در حال حاضر می‌توانیم برای مراکز تجاری که به شبکه فاضلاب منتقل نمی‌شوند، اعلام جرم کنیم.
 
تعطیلی 90 واحد صنعتی به منظور کنترل ورود فاضلاب‌ به اراضی کشاورزی
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران در مورد استفاده از فاضلاب‌ها برای آبیاری صیفی‌جات و سبزی‌جات در شهرستان‌های اطراف تهران گفت: متولی این امر جهاد کشاورزی است. برای کنترل فاضلاب‌های صنعتی در شهر ری بالغ بر 90 واحد قالیشویی و چربی‌سوزی را بستیم چون آبیاری محصولات توسط آن‌ها صورت می‌گرفت در حالی که خود کشاورزان هم باید مسئولیت این امر را بر عهده بگیرند و تنها نباید دستگاه دولتی در این مسئله جلو بیفتد.

منبع: ایسنا
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۸:۴۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
همین مونده که بیان به بهانه موش همین 4 تا درخت هم بردارن بجاش سنگ فرش کنن.
چقدر دید بعضیا محدوده