وی افزود: این دانشگاه رتبه سوم دانشگاههای جامع کشور و رتبه ۲۵ دانشگاههای جهان اسلام را دارا میباشد و طبق رتبه بندی بین المللی، دانشگاه فردوسی رتبه ۶۶۹ را در بین دانشگاههای جهان دارد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: این دانشگاه بیش از ۱۴۰ شهید دانشجو را تقدیم انقلاب کرده و بیش از ۳۵ استاد جانباز دوران دفاع مقدس در آن مشغول به فعالیت هستند که حضور این افراد فضای دانشگاه را معطر به معنویت کرده است.
کافی با اشاره به حضور ۳۰ هزار دانشجو، استاد و کارمند در این دانشگاه، گفت: ۱۴ هزار دانشجو در ۱۲ دانشکده و ۶۰ گروه آموزشی مشغول به تحصیل هستند و چندین مرکز پژوهشی-علمی در این دانشگاه وجود دارد؛همچنین بیش از ۲۵۰ دانشیار و ۱۸۰ استاد در این دانشگاه تدریس میکنند.
وی ادامه داد:عمده تمرکز دانشگاه بر تحصیلات تکمیلی است؛ به طوری که بیش از ۳۸۰۰ دانشجوی دکتری در این دانشگاه تحصیل میکنند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه ۱۶۶ تشکل، انجمن علمی و کانون دانشجویی در این دانشگاه فعالیت میکنند، گفت: بنیانگذار بسیج اساتید کشور در دانشگاه فردوسی مشهد بوده است.
کافی کسب رتبه نخست فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، رتبه نخست المپیاد فرهنگی- ورزشی، رتبه سوم در جشنواره ارتباطات و اطلاعات را از جمله افتخارات دانشگاه فردوسی در سال گذشته برشمرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه فردوسی در سال گذشته بیشترین جذب دانشجویان خارجی را داشته است، گفت: در این راستا اداره مستقل دانشجویان بین المللی را ایجاد کردیم که بیش از هزار دانشجو در این مرکز تحصیل میکنند.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر حل مشکلات اقتصادی و صنعتی به صورت علمی، از آمادگی دانشگاه فردوسی در زمینه کارآفرینی، تولید و فناوری خبر داد و افزود: بنا داریم تا سال ۱۴۰۰ به قله ۵۱۲ جهان برسیم و در صددیم تا مدیریت منابع انسانی، مالی و اداری خود را توسعه ببخشیم.
کافی گفت: دانشگاه فردوسی الگوی بسیاری از موسسات غیر انتفاعی و دولتی بوده است؛ بنابراین باید با حرکت علمی خود شتاب ببخشیم.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت این دانشگاه توجه ویژه به تمرکز بر دیپلماسی علمی دارد، عنوان کرد: در راستای این هدف نسبت به تاسیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان، تاسیس اداره مستقل دانشجویان بینالملل، انعقاد تفاهمنامه با دانشگاهها و موسسات علمی و تحقیقاتی بینالمللی کشورهای مختلف نظیر آلمان، روسیه و لبنان و نیز تلاش در جهت آمادهسازی فضای دانشگاه به عنوان دانشگاه بینالمللی اقدام کرده است.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی از اهداف اصلی این دانشگاه رسیدن به قله 512 در سال 1400 است و در این راستا قصد دارد تا سال مذکور به رتبه 500 میان دانشگاههای برتر دنیا، رتبه 10 در میان دانشگاههای برتر جهان اسلام و رتبه دوم در میان دانشگاههای بزرگ کشور دست یابد .
کافی با بیان اینکه 27 درصد از منابع دانشگاه از طریق درآمدهای اختصاصی و کمکهای مردمی تامین میشود، تصریح کرد: جذب پروژههای بزرگ پژوهش و فناوری، جذب بیشتر خیرین و واقفین و ایفای نقش در اداره مطلوبتر شهر مشهد از جمله مهمترین اقدامات در جهت تنوعبخشی به تامین منابع اعتباری دانشگاه است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم همکاری بیشتر شورای شهر با دانشگاه فردوسی، گفت: دانشگاه فردوسی مشهد به جهت برخورداری از اعضای هیات علمی بسیار توانمند و داشتن ظرفیتهای بسیار بالا میتواند نقش موثری در رفع مشکلات مشهد و نیز توسعه شهری داشته باشد و از سوی دیگر نیز شورای اسلامی میتواند بستر خوبی برای پیادهسازی طرحهای دانشگاه فراهم کند.
انتظاری هروی افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم عدم پیوند بخش علمی با بخش اجرایی بوده و ما باید این پیوند را برقرار سازیم همچنین باید مدیریت و فرهنگ جهادی در شورا به گونهای به وجود بیاید که شاهد قانونگذاری و هم شاهد اجرایی ساختن طرحها باشیم.
وی ادامه داد: نخبگان مشهد میتوانند در توسعه شهری نقش موثری داشته باشند و اکنون این فرصت وجود دارد تا از بسترهای موجود حداکثر استفاده را داشته باشند و این مهم با افزایش تعامل میان دانشگاه و شورا میتواند محقق شود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه بودجه شهرداری در سال جاری 9600 میلیارد تومان بوده است، گفت: از این مقدار6200 میلیارد تومان در بخش سرمایهگذاری اقتصادی و 3000 میلیارد تومان نیز در بخش عمرانی و خدماتی در نظر گرفته شده است، برای بخش پژوهشی نیز اعتبار خوبی مصوب شده و در حال حاضر که در آستانه تنظیم بودجه شهرداری برای سال آینده هستیم باید به طرحهای پژوهشی نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
در ادامه نشست دیگر نمایندگان شورای دانشگاه و شورای اسلامی مشهد به بیان نقطه نظرات خود در خصوص مشکلات شهر مشهد پرداختند.
در پایان این جلسه مقرر شد تا کمیسیونی با حضور اعضای شورای اسلامی شهر مشهد و اعضای شورای دانشگاه فردوسی متشکل از نمایندهای از طرفین جهت بررسی مشکلات و رفع چالشهای موجود در حوزه شهری تشکیل شود که نتایج و مصوبات آن به صورت فصلی اعلام خواهد شد.
پس از این نشست نیز اعضای شورای اسلامی شهر و اعضای دانشگاه فردوسی مشهد از پژوهشکده هوا و خورشید و شرکتهای دانشبنیان فعال در این دانشگاه بازدید کردند.
انتهای پیام//گ