به گزارش خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پرخوری، تند خوردن غذا، مصرف غذاهای چرب، مصرف زیاد کافئین و شکلات و همچنین استرسها باعث شیوع مشکلاتی نظیر سوءهاضمه، سوزش و درد سر دل، نفخ و حالت تهوع میشود.
گیاهدرمانی روشی است که در آن، بعد از معاینه های پزشکی و تشخیص لازم، از عناصر گیاهی با توجه به مواد مؤثره و خواص آنها، برای رفع علائم بیماری استفاده میشود. این روش همانند طب جدید به مبارزه با علائم بیماری پرداخته و برای رفع آنها میکوشد.
رازیانه: از تخم و برگ این گیاه میتوان بهعنوان دمکرده استفاده کرد. رازیانه حاوی مادهای است که در تحریک ترشحات معده و دستگاه گوارش نقش دارد.
نعنا: برگ نعنا بهعنوان درمانی مؤثر برای سوء هاضمه، نفخ و درد معده و دستگاه گوارش استفاده میشود. این گیاه مفید همچنین اشتها را تحریک میکند و در درمان حالت تهوع و سردرد مؤثر است.
زنجبیل: از 2000 سال قبل تاکنون برای درمان تمامی اختلالات هضم استفاده میشده است. زنجبیل خواص تحریککننده و درمانی دارد. این چاشنی با بهبود بخشیدن به عملکرد آنزیمهای گوارشی به بهتر عمل کردن سیستم هاضمه بدن و کاهش نفخ کمک میکند.
شیرینبیان: قسمت مورداستفاده شیرینبیان ساقههای زیرزمینی و ریشههای گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است. ترکیب موجود در ریشههای گیاه پنجاه برابر از شکر شیرینتر است و مقدار آن با توجه به شرایط محیطی و گونه گیاه بین 5 تا 20 درصد است. در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده میشود. ریشه شیرینبیان محافظ بافت معده در برابر عوامل خطر (داروها و استرس) است و از بروز زخم معده و اثنی عشر جلوگیری میکند.
بسیاری از درمانگران مکاتب درمانی طبیعی در جهان بهویژه مکتب طب سنتی ایران، بر این باور هستند که رعایت نکاتی ساده و کاربردی از مجموعه تدابیر حفظ سلامت که در کتب و متون قدیمی طب سنتی بارها به آن اشارهشده، میتواند تأثیر زیادی در کنترل و درمان بیماریها داشته باشد. وی در پایان افزود: جامعه امروز به بیماری سرعت و استرس مبتلا است، برای مقابله با عوارض ناشی از این مسئله که اغلب مزمن، هزینهبر و طولانی است، میتوان از گیاهانی که بهطور روزمره در دسترس ما هستند، استفاده کرد.
سیمرغ