وی گفت: یکی از مهمترین علل بیماریهای مزمن تنفسی، التهاب مجاری هوایی است که در مقابله با عوامل خارجی ایجاد میشود و از این نوع بیماریها میتوان به آسم و برونشیت مزمن اشاره کرد.
صبوری تصریح کرد: پاسخ و واکنش تشدید یافته سیستم ایمنی به عوامل خارجی که میتواند به التهاب و تنگی راههای هوایی منجر شود نیز از دیگر دلایل مهم بروز بیماریهای مزمن تنفسی و ریوی است.
وی با بیان این که عوامل دیگری نظیر آلودگی هوا، سیگار و عوامل عفونی نیز در بروز بیماریهای مزمن و التهابی تنفسی نقش دارند، اظهار داشت: البته نباید از اثرات منفی برخی از مواد غذایی نظیر نمک، چربی و افزودنیهای خوراکی بر روی سیستم تنفسی غافل شد.
صبوری با اشاره به اثرات و عوارض بیماریهای تنفسی بر روی سیستم بهداشتی و درمانی و خانوادهها، تاکید کرد: یکی از مهمترین عوامل مراجعه و بستری شدن کودکان در بیمارستانها و مراکز فوریتهای پزشکی، بیماریهای التهابی و مزمن تنفسی است و این بیماریها معضلی جدی برای سلامتی افراد جامعه هستند.
وی یادآور شد: هزینههای بهداشتی، درمانی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از بیماریهای التهابی و مزمن تنفسی بسیار بالا است و در بسیاری از موارد خانوادهها و سیستم بهداشتی و درمانی از پس از این هزینهها بر نمیآیند.
صبوری گفت: راهکار اصلی پیشگیری از هزینههای زیانبار و سنگین بیماریهای تنفسی، ارائه راهکارها و اجرای برنامههای دقیق و عملی جهت پیشگیری، درمان و کنترل این معضل بهداشتی و درمانی است.
انتهای پیام/