سیستم عامل اندروید کار خود را برای نخستین بار با انتشار نسخه بتای این نرم افزار در سال ۲۰۰۷ شروع کرد. اما اولین نسخه تجاری این سیستم عامل،در سپتامبر ۲۰۰۸ بر روی یکی از گوشیهای شرکت HTC منتشر شد.
همانطور که می دانید هریک از نسخه های این سیستم عامل با نام یک شیرینی و یا دسر نام گذاری شده است که این نام گذاری پس از انتشار نسخه نسخه ۱٫۵ این سیستم عامل در سال ۲۰۰۹ انجام شد.
این نامها که از ترتیب حروف الفبای انگلیسی نیز پیروی میکنند با نام هایی نظیر Cupcake (نوعی کیک بزرگتر از کیک یزدی)، Donut (نوعی پیراشکی)، Eclair (نوعی شیرینی خامهای)، Foroy (مخفف عبارت Frozen Yogurt که یک نوع دسر است)، Gingerbread (نان زنجفیلی)، Ice Cream Sandwich (بستنی حصیری)، Jelly Bean (آبنبات ژلهای) ، KitKat (شکلات کیتکت) و Lollipop (آبنبات چوبی) معرفی شده اند.
معرفی تمامی نسخه های سیستم عامل اندروید تا به امروز:
اندروید نسخه ۱٫۰ و نسخه ۱٫۱
اندروید نسخه ۱٫۰ و 1و1 اولین نسخه ی سیستم عامل اندروید می باشد که برای نخستین به همراه گوشی (HTC Dream (G۱ رونمایی شد.
اندروید نسخه ۱٫۵ یا Cupcake
نسخه ۱٫۵ اندروید در ۳۰ آوریل ۲۰۰۹ منتشر گردید. این نسخه از اندروید مبتنی بر کرنل لینوکس ۲٫۶٫۲۷ بوده که مهمترین قابلیت آن امکان شخصی سازی صفحه اصلی با استفاده از ویجتها و صفحه کلید مجازی با قابلیت پیشبینی کلمات وارد شده می باشد.
اندروید نسخه ۱٫۶ یا Donut
اندروید نسخه ۱٫۶ در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹ اندروید با نام دونات منتشر شد. از مهمترین ویژگی های اضافه شده به این نسخه می توان به پشتیبانی از رزولوشن WVGA برای صفحه نمایش و بهبود در سرویس اندروید مارکت اشاره نمود.
اندروید نسخه ۲ و ۲٫۱ یا Eclair
دو نسخه ۲ و ۲٫۱ اندروید به ترتیب در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۰۹ و ۱۲ ژانویه ۲۰۱۰ منتشر شدند که از مهمترین امکانات اضافه شده در این نسخه می توان به ویژگی چند لمسی Multi Touch و افزوده شدن زوم دیجیتال دوربین اشاره نمود.
نسخه ۲٫۲ یا Froyo
اندروید نسخه ۲٫۲ در تاریخ ۲۰ مه ۲۰۱۰ معرفی شد که از امکانات مهم اضافه شده به آن می توان به امکان نصب برنامههای کاربردی بر روی حافظههای جانبی و اندروید مارکت بهروز شده با قابلیت بهروزرسانی خودکار برنامههای کاربردی اشاره نمود.
اندروید نسخه ۲٫۳ یا Gingerbread
اندروید نسخه ۲٫۳ یا نان زنجفیلی در ۶ دسامبر ۲۰۱۰ معرفی شد که مهم ترین ویژگی های این نسخه افزودن قابلیت اناف سی(NFC) یا همان ارتباط حوزه نزدیک و پشتیبانی از صفحه نمایش بزرگتر و رزولوشن بیشتر می باشد.
اندروید نسخه ۳ و ۳٫۱ و ۳٫۲ یا Honeycomb
اندروید نسخه ۳ و ۳٫۱ و ۳٫۲ یا کندوی عسل که مخصوص تبلتها میباشد در فوریه ۲۰۱۱ (نسخه ۳)، مه ۲۰۱۱ (نسخه ۳٫۱)، ژوئیه ۲۰۱۱(نسخه ۳٫۲) معرفی شدند.
اندروید نسخه ۴٫۰ یا Ice Cream Sandwich
اندروید نسخه ۴٫۰ یا بستنی حصیری در ۱۹ اکتبر ۲۰۱۱ معرفی شد که در این نسخه تغییرات عمدهای نسبت به نسخههای پیشین بهوجود آمده است.
مهمترین ویژگی های این نسخه عبارتند از:
امکان استفاده از دکمههای مجازی در رابط کاربری به جای استفاده از دکمههای فیزیکی در پایین گوشی
قرار دادن ویجتها در تبهایی مشابه با لیست اپلیکیشنها
پوشهها راحتتر و با کشیدن و انداختن ساخته میشوند. (شبیه به سیستمعامل آیاواس)
امکان گرفتن اسکرین شات با نگه داشتن دکمه Power و دکمه صدا
از صفحه اصلی گوشی مستقیماً میتوان به اپلیکیشنها دسترسی داشت
بهبود کپی و پیست کردن
خارج کردن سیستم از حالت قفل با سیستم تشخیص چهره
پشتیبانی مرورگر جدید از تب که میتواند تا ۱۶ تب همزمان را پیشتیبانی کند
امکانات نظارت و مدیریت بر میزان مصرف دیتا و مشخص کردن سقف مصرف دیتا
امکان توقف برنامههایی که در پس زمینه از اینترنت استفاده کردند
اپلیکیشن ویرایش عکس
برنامه شبکههای اجتماعی به نام People ادغام شده با گوگل پلاس
اندروید نسخه ۴٫۱ یا آبنبات ژلهای
اندروید نسخه ۴٫۱ یا آبنبات ژلهای در ۲۷ جون ۲۰۱۲ در کنفرانس سالانه Google I/O معرفی شد که این نسخه که بر پایه هسته لینوکس ۳٫۰٫۳۱ بود با هدف افزایش کارایی و بهبود عملکرد رابط کاربری انتشار یافت.
اندروید نسخه ۴٫۲ یا آبنبات ژلهای
اندروید نسخه ۴٫۲ یا آبنبات ژلهای قرار بود در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۱۲ توسط شرکت گوگل در مراسمی در شهر نیویورک معرفی شود اما این مراسم به دلیل وقوع توفان سندی منتفی شد.گوگل این مراسم زنده را تمدید نکرد و معرفی این نسخه از اندروید را در اخبار تحت عنوان «طعم جدیدی از آبنبات ژلهای» انجام داد. اولین دستگاههایی که از این نسخه استفاده کردند، گوشی Nexus ۴ شرکت الجی و تبلت Nexus ۱۰ شرکت سامسونگ بودند که در تاریخ ۱۳ نوامبر ۲۰۱۲ وارد بازار شدند.
اندروید نسخه ۴٫۴ یا کیتکت
اندروید نسخه ۴٫۴ یا کیت کت در تاریخ ۳ سپتامبر ۲۰۱۳ برای اولین بار معرفی شد ، جالب است بدانید نستله، صاحب برند شکلات کیتکت (به انگلیسی: KitKat) در مقابل استفادهٔ اندروید از این نام برای نامگذاری اندروید ۴٫۴ که نوعی تبلیغ رایگان شکلاتهای آن به شمار میرود، برای گوگل و محصولات سری نکسوس، بر روی بستهبندیهای خود تبلیغ خواهد کرد تا به این صورت یک بازی برد-برد برای هر دو شرکت شکل گرفته باشد و در حوزههای نفوذ یکدیگر تبلیغ کرده باشند.
شرکت نستله نیز شکلاتهایی با ظاهر اندروید منتشر خواهد کرد. تبلیغ این شکلاتها از زمان معرفی بر روی سایت نستله موجود است.
۱۴- اندروید نسخهٔ ۵٫۰ یا آبنبات چوبی
اندروید آبنبات چوبی (Android Lollipop)، که توسط گوگل در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۴ ارایه گردیده جدیدترین نسخه اندروید میباشد. اندروید L که مخفف جدیدترین محصول اندروید میباشد.زبان طراحی متریال پیش از این آهسته آهسته بر روی اپلیکیشنهای گوگلی مانند گوگل پلی استور، کروم و گوگل پلاس دیده شد و حالا ظاهر کلی اندروید را تغییر خواهد داد. انیمیشنهای جدید، صفحه جدید مالتیتسکینگ و کشوی اعلانهای متفاوت از جمله تغییرات ظاهری در اندروید ۵ هستند.
از جمله تغییرات دیگر نسخه جدید اندروید میتوان به حالت ذخیره انرژی، چندکاربره، حالت میهمان و ایمن کردن و قفل کردن گوشی با اتصالات بلوتوث اشاره کرد ، گفتنی است ؛ اندروید جدید از زمان اندروید ۴ تاکنون بزرگترین تغییر ظاهری را به چشم دیده و حالا قصد دارد ظاهر اپلیکیشنهای دیگر را نیز تغییر دهد.
انتهای پیام/